- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έλεος, πλέον, με το τρένο!

Διαμαρτυρία ενός πολίτη της Φλώρινας για μια ακόμα ακύρωση δρομολογίου λόγω βλάβης

Χθες Σάββατο απόγευμα 17/9/2015 το δρομολόγιο του τρένου Φλώρινα-Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βλάβης. Αν ήταν κάτι το οποίο συνέβαινε σπανίως κανείς δε θα μπορούσε να πει κάτι. Μηχάνημα είναι το τρένο και χαλάει… Αλλά πλέον το κακό έχει παραγίνει. Μπαίνεις στο τρένο και δε ξέρεις αν θα φτάσεις στον προορισμό σου. Και δε ξέρεις και πότε. Για ακόμη μια φορά τον τελευταίο καιρό δε γίνεται κάποιο δρομολόγιο. Άλλες φορές οι επιβάτες κάνουν να φτάσουν στο προορισμό τους 2 ώρες από την αναμενόμενη ώρα άφιξης. Φυσικά για να χρησιμοποιηθεί λεωφορείο από τον ΟΣΕ ούτε λόγος. Κάθε φορά που ένας επιβάτης ρωτάει γιατί δε μπαίνει λεωφορείο ακούει και μια δικαιολογία διαφορετική. Φυσικά εγώ προσωπικά δε θυμάμαι ποτέ κανείς να μου έχει ζητήσει συγγνώμη για τη μη πραγματοποίηση δρομολογίου. Τόσων ανθρώπων χαλάει τις δουλειές, το πρόγραμμα, τις μετεπιβιβάσεις (π.χ για Πλατύ και από εκεί για Λάρισα, Αθήνα κλπ). Και επειδή όντως και λογικά κάποιος θα συστήσει «πάρτε το ΚΤΕΛ» να τονίσουμε πως η γραμμή του τρένου σταματάει σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ (Άρνισα, Νάουσα, Βέροια, Σκύδρα, Πλατύ και από εκεί γραμμή για Λάρισα, Αθήνα).

Καταθέτω το πρόβλημα στο μέσο ενημέρωσης neaflorina.gr που έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα γιατί αν πάρω στη γραμμή παραπόνων του ΟΣΕ ή αν καταθέσω γραπτώς ένα παράπονο πιστεύω (προσωπική εκτίμηση και μόνον) πως δε θα μου δώσουν την πρέπουσα σημασία.

Ας παρθούν επιτέλους κάποια μέτρα. Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία έχει μείνει από βλάβη τον τελευταίο καιρό αρκετές φορές ή καθυστερεί το επιβατικό κοινό αρκετή ώρα. Και σε διάφορα σημεία κατά καιρούς. Τουλάχιστον ας ενημερώσουν το επιβατικό κοινό πως όταν θα κόβει εισιτήριο, ας μην είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στον προορισμό του 100%. Δε θα γινόταν κανένα θέμα ούτε θα γράφαμε κάτι αν δεν είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία (γαλάζια) έχει πρόβλημα. Για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το τρένο, ας βοηθήσουν και οι αρμόδιοι.

Κάντε κάτι για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος ξανά. Όποιοι είναι υπεύθυνοι ας κοιτάξουν να λύσουν το πρόβλημα. Αλλιώς το τρένο θα απαξιωθεί (αν δεν έχει ήδη συμβεί) ως μέσο μεταφοράς.

 Ένας πολίτης της Φλώρινας