- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για το μέλλον της ΔΕΗ και του λιγνίτη (video, pics)

Όλες οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησε στη Φλώρινα το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, παρουσία εργαζομένων της Επιχείρησης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, «οι εξελίξεις τρέχουν, βγήκαμε από μια περίοδο όπου αποτρέψαμε την πώληση της μικρής ΔΕΗ, αλλά τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα. Η Φλώρινα, το κομμάτι βορειότερα του Αμυνταίου, κινδυνεύει να χάσει τελείως τη σχέση της με τη ΔΕΗ».

Αναφορικά με τη συνεργασία με την κινεζική CMEC, ο κ. Αδαμίδης τη χαρακτήρισε ως «καταρχήν θετική συμφωνία που στηρίζει το εθνικό καύσιμο, το λιγνίτη», ωστόσο επισήμανε πως θέλει προσοχή για το πως θα στηθεί όλη αυτή η επένδυση και το ποιοι θα εργάζονται γι’ αυτήν.

Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει το πρόβλημα με τη Βεύη και τα ορυχεία της Φλώρινας, καθώς είναι αντιοικονομικό να μεταφέρεται από αλλού λιγνίτης και οι εδώ μονάδες να είναι ανενεργές.

«Την επόμενη χρονιά η ΔΕΗ δεν θα έχει τη φυσιογνωμία που είχε» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Αντώνης Κάρρας. «Πηγαίνοντας στο υπερταμείο χάνει το δημόσιο χαρακτήρα της. Το 17% που πάει στο ΤΑΙΠΕΔ δε μπορεί να μας πείσει κανείς ότι την άλλη μέρα δε θα πάει σε ιδιώτη» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, αλλά όχι με μισθούς Κίνας».

dsc_0205 dsc_0207 dsc_0208 dsc_0210 dsc_0212 dsc_0223 dsc_0225