- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο απόηχος μετά την εόρτιο πανήγυρι του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φλωρίνης

Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί Φλωρινιώτες,

Μετά την πανήγυρι της εορτής του Αγίου Νικολάου της ενορίας μας οι εντυπώσεις και ο απόηχος στην μικρή μας κοινωνία λύπη μας εγέμισαν.

Η ευλογία του Αγίου ήταν μεγάλη, αλλά η απουσία όλων των ιερέων των ενοριών της πόλεώς μας που προκλητικά δεν τίμησαν τον Άγιόν μας με αναγκάζουν με θλίψη να μεταφέρω τις σκέψεις μας γραπτώς.

Ο Επίσκοπός μας τιμητικά και επειδή θα απουσίαζε την εόρτιον ημέρα έπραξε, ως όφειλε, το καθήκον του μια Κυριακή πριν την εορτή.

Ο Πρωτοσύγκελός μας δεν όφειλε να μας τιμήσει; Ποτέ δεν έχει επισκεφθεί τον Ι. Ναόν μας, κανείς από τους ενορίτες μας δεν τον γνωρίζει. Δεν πρέπει να τον δούμε και εμείς στον Ναόν μας και όχι μόνον οι ναοί της Πτολεμαΐδας;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη-και ως είθισται- στην εορτή μιας ενορίας της πόλεώς μας συνεορτάζουν και οι λοιπές ενορίες συμμετεχόντων των ιερέων και ενοριτών τους (με παρότρυνση των ιερέων φυσικά) τιμώντας πρώτα τον Άγιο και μετά την ενορία με τους ιερείς της.

Δυστυχώς φέτος δεν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν συμμετείχε κανείς. Μόνον οι Αρχές του τόπου μάς τίμησαν με την παρουσία τους.

Να το εκλάβουμε ως αδιαφορία; Ως έλλειψη αγάπης; ή …. ό,τι άλλο ; Σίγουρα ο Άγιός, μας συγχωρεί για τις παραλείψεις μας.

Η δε λύπη έτι και έτι μεγάλωσε όταν είδα σε τοπικό site την ώρα του πανηγυρικού εσπερινού μας 2 ιερείς της Μητροπόλεώς μας παρευρίσκοντο σε εκδήλωση Συλλόγου, ωσάν ο ομιλητής να ήταν μεγαλύτερος του Αγίου μας. Ευθέως σας λέγω ότι σκανδαλίσθηκα. Μπορεί να σκανδαλίσθηκε και το ακροατήριο όταν οι ιερείς αποχώρησαν λίγο πριν την λήξη χωρίς καν να συγχαρούν τον όντως άριστο ομιλητή. Θεέ μου, οποία αγένεια!

Σεβαστοί πατέρες, η αδιαφορία σας δεν μείωσε την λαμπρή πανηγυρική εορτή μας.

Εύχομαι ο Άγιός μας να μας συγχωρήσει και να μας σκέπει όλους.

Φιλακόλουθος τακτική ενορίτισσα του Αγίου Νικολάου Φλωρίνης