- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών των πανελληνίων εξετάσεων από το δήμο Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις 2016 και αθλητών για τις διακρίσεις τους στον χώρο του Αθλητισμού.

Θα ακολουθήσει η βράβευση  σπουδαίων συμπολιτών μας που διαπρέπουν στον χώρο της ιατρικής, του κ. Γεωργίου Ευθυμιάδη Καθηγητή Καρδιολογίας Α.Π.Θ., του κ. Γεωργίου Χριστιανόπουλου Γενικού Χειρούργου και του κ. Γεωργίου Καραπαναγιωτίδη Eπίκουρου Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής Α.Π.Θ.

Μετά το πέρας της τελετής βράβευσης θα προβληθεί η νέα ταινία-ντοκιμαντέρ, παραγωγής Δήμου Αμυνταίου, «Κρίνα στο Χιόνι».

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης


afisa-krinaΚΡΙΝΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Σκούρα «Κρίνα στο χιόνι» αναφέρεται στο χρονικό του Ελληνοϊταλικού πολέμου 40- 41, στην γερμανική εισβολή, στην οργάνωση αντιστασιακών κινημάτων στην περιοχή Αμυνταίου, καθώς και σε αυτούς που πλήρωσαν με την ζωή τους την αντίσταση κατά των κατακτητών. Η πυρπόληση του Λεχόβου, η ομαδική εκτέλεση των κατοίκων του Αετού, η εκτέλεση των Νυμφαιωτών, καθώς και το κτύπημα του τρένου της Βεύης από αντιστασιακούς μαθητές, παρουσιάζονται στο έργο μέσα από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και ερευνητών που προσέγγισαν τα γεγονότα με κάθε δυνατή αντικειμενικότητα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: ΗΛΙΑΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ

ΑΦΗΓΗΣΗ: ΘΩΜΑΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ : ΣΕΜΙΝΑ ΜΠΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ : ΜΕΛΠΩ ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ

Μαρτυρίες

Παναγιώτης Βακαλόπουλος

Παναγιώτης Φίτζιος

Βαγγέλης Ιωαννίδης

Δημοσθένης Θεοχαρίδης

Νίκος Λυπίτκας

Βασίλης Γκανάτσιος

‘ΑγγελοςΡακόπουλος

ΚορνηλίαΚόλκα

Παντελής Γωγούσης

Γιώργος Λυπίτκας

Δημήτρης Ζώης

Γιώργος Τζουβάρας

Νίκος Νάτσης

Κωνσταντίνος Λούστας

Δημήτρης Καρασάββας

Γιώργος Θεοχαρίδης.