- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το 1ο Γ.Ε.Λ. Φλώρινας σε πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Οι αγώνες Επιχειρηματολογίας συμβάλλουν στην καλλιέργεια της σκέψης και φέρνουν σε επαφή τους μαθητές με θέματα που, ενώ δεν διδάσκονται στα σχολεία σε ειδικό και συγκεκριμένο μάθημα, βρίσκονται διάχυτα σε όλο το εύρος της διδακτέας ύλης και είναι ευρύτερα γνωστά από τον τύπο και τα ΜΜΕ. Οι μαθητές εξασκούνται να σκέφτονται λογικά, ώστε να είναι ικανοί να παρουσιάσουν τις απόψεις τους με πειστικά επιχειρήματα και να μπορούν με ετοιμότητα να ανταπαντήσουν σε ερωτήσεις. Η επαφή των μαθητών με σοβαρά ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος έχει ως συνέπεια την προετοιμασία τους για το μελλοντικό τους ρόλο ως σκεπτόμενων πολιτών της δημοκρατικής πολιτείας.

Το 1ο Γ.Ε.Λ. Φλώρινας δίνει το παρόν και φέτος με 15μελή αποστολήστους πανελλήνιους Αγώνες Λόγου που διοργανώνει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 στις εγκαταστάσεις του Σχολείου (Κέννεντυ 60, 55510, Πυλαία) από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017. Στους Αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν ομάδες μαθητών και μαθητριών από τα ιδιωτικά και δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας. Τα αγωνίσματα είναι οι Διττοί Λόγοι, ο Προτρεπτικός Λόγος, ο Αυθόρμητος Λόγος και η Εκφραστική Ανάγνωση.

Από τους 35 μαθητές που τιμούν με την παρουσία τους τον όμιλο Ρητορικής του σχολείου μας – μοναδικός όμιλος Ρητορικής στη Δυτική Μακεδονία – οι 15 που θα λάβουν μέρος στους πανελλήνιους Αγώνες Λόγου είναι με αλφαβητική σειρά οι: Άλτα Μαρία, Γκουλέκα Αγάπη, Γκατζούλη Δέσποινα, Διαμαντής Χρήστος, Ζαχαροπούλου Καλλιόπη, Καλπακτσή Ευμορφία, Κουτσοτόλη Ουρανία, Κεβρεκίδης Ηλίας, Μαυριά Στεφανία, Μποντζίδου Αργυρώ, Παπαδημητρίου Έλενα, Σαπαλίδου Μαρία, Σταυρίδης Δημήτριος, Τζέτζη Γεωργία, Τσιώτας Κωνσταντίνος.

Με εκτίμηση

Ο συντονιστής – σύμβουλος του Ομίλου Ρητορικής

Γεώργιος Τζήμας