- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στη Φλώρινα από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει τον πρώτο κύκλο εκδηλώσεων για το 2017, με σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωση μαθητών και γονέων για θέματα εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους και μετά το τέλος των μαθημάτων.

Στη Φλώρινα, η ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα «Θ. Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρία EMPLOY με εισηγητές τους Δρ. Χρήστο Ταουσάνη – Σύμβουλο σταδιοδρομίας και την κα. Σαββίνα Μαυρίδου – Ψυχολόγο Α.Π.Θ. Η δομή τους θα είναι η ακόλουθη:

Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν από τον σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού για τις «έξυπνες» επιλογές ανά επιστημονικό πεδίο, για σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με το νέο σύστημα, για τα επαγγέλματα με μέλλον και τις επαγγελματικές τους διεξόδους, για τις σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και για εκείνες χωρίς.

Στο δεύτερο μέρος, η ψυχολόγος θα επικεντρωθεί σε θέματα διαχείρισης χρόνου και άγχους, σε συμβουλές για σωστή κατανομή και προγραμματισμό της μελέτης αλλά και την ψυχολογική προετοιμασία τους για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και τέλος σε θέματα επικοινωνίας και ορθής αντιμετώπισης των μαθητών από τους γονείς τους.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων , μαθητές και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν εκπαιδευτικά θέματα.

16406445_10209667028447562_207395864231956571_n