- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πολλές οι λύσεις για τις αποφράξεις αποχετεύσεων σε όλη την Ελλάδα

Οι σωληνώσεις του υδροδοτικού και αποχετευτικού συστήματος κάθε σπιτιού, είτε πρόκειται για διαμέρισμα είτε για πολυκατοικία, υπόκεινται πάντοτε σε βλάβες και φθορές. Και αυτές απειλούν όχι μόνο την καλή κατάσταση της κατοικίας μας, αλλά και την υγιεινή μας και εν τέλει την υγεία μας.

Οι αποφράξεις των αποχετεύσεων είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, τόσο τους Αθηναίους και τους κατοίκους των άλλων μεγαλουπόλεων όσο και εκείνους που διαμένουν στην επαρχία, στα χωριά. Όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, τα αποφρακτικά προβλήματα ενδέχεται να οφείλονται σε δύο διαμετρικά αντίθετους λόγους.

Από τη μία πλευρά, η παλαιότητα των πολυκατοικιών και η κακή ή και ανύπαρκτη συντήρηση των υποδομών τους μπορεί να ευθύνονται για τις φθορές και τις βλάβες του αποχετευτικού δικτύου. Μοιάζει δηλαδή σαν η αστυφιλία και η άνοδος του επιπέδου διαβίωσης να έχουν κάποιες φορές δυσάρεστες παρενέργειες. Αυτό όμως, από την άλλη, δεν φαίνεται να γλιτώνει τους κατοίκους των χωριών από παρόμοια προβλήματα. Κι αυτό γιατί εδώ τα αποφρακτικά προβλήματα έρχονται… από άλλον δρόμο. Τα επαρχιώτικα σπίτια ναι μεν δεν είναι τόσο ογκώδη και δαιδαλώδη όσο οι πολυκατοικίες της Αθήνας, αλλά είναι περισσότερο εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης και κάποιες φορές είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση σε αυτά οι επαγγελματίες των αποφράξεων.

Το θετικό κοινό χαρακτηριστικό της Αθήνας και της επαρχίας είναι πως αμφότερες μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις επιχειρήσεις αποφράξεων, αφού υπάρχει τουλάχιστον μία τέτοια εταιρεία στην πρωτεύουσα κάθε νομού. Οι επαγγελματίες που τις στελεχώνουν ανήκουν σε διάφορες ειδικότητες (οδηγοί, υδραυλικοί, χειριστές, μάστορες), έχουν μεγάλη πείρα στο αντικείμενο και εργάζονται σε 24ωρη βάση, λόγω της επείγουσας φύσης της δουλειάς τους.

Εκτός όμως από την επαγγελματική τους επάρκεια, οι εργαζόμενοι στις αποφράξεις έχουν κι άλλα όπλα στη φαρέτρα τους, όπως είναι ο υπερσύγχρονος στόλος από αντλιοφόρα και βυτιοφόρα, ο άρτιος τεχνικός εξοπλισμός, ακόμα και η χρήση ψηφιακών μέσων, όπως μικροκάμερες, για να απεικονιστεί σε ποιο σημείο υπάρχει φθορά ή πρόβλημα.

Μία ακόμη παράμετρος στην οποία δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι επαγγελματίες των αποφράξεων είναι το κόστος των υπηρεσιών τους. Με δεδομένο ότι η δουλειά τους είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει άμεσα, φροντίζουν όσο μπορούν να μειώνουν το κόστος και να ζητούν λογικές τιμές, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Εξάλλου εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις υπηρεσίες τους είναι όσοι διαμένουν σε παλιά σπίτια, όπου οι βλάβες είναι συχνές και η παρουσία των ειδικών πιο απαραίτητη απ’ οπουδήποτε αλλού.

Οι φιλικές τιμές μάλιστα δεν αφορούν μόνο τις αποφράξεις, αλλά και τους προληπτικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται στα σπίτια από καιρού εις καιρόν. Με μια μικρή συνδρομή οι διαχειριστές των πολυκατοικιών μπορούν να συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις αποφράξεων, ώστε να αποφεύγουν όσο το δυνατόν τα προβλήματα στην αποχέτευση των διαμερισμάτων και να μη χρειαστεί η παρέμβασή τους εκ των υστέρων.

Ανεξαρτήτως της ηλικίας και της κατάστασης του σπιτιού μας, καλό είναι να φροντίζουμε για τη λειτουργικότητα του αποχετευτικού μας δικτύου, τόσο προληπτικά όσο και αν διαπιστώσουμε κάποια δυσλειτουργία, έχοντα πάντα υπόψη μας μια καλή εταιρεία αποφράξεων, είτε μένουμε στην Αθήνα είτε στην επαρχία.

Πηγή αρθρογραφίας: apofraxeis apofraxeis4u.gr Αθήνα