- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας (video)

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο πραγματοποίησε την Παρασκευή 7 Απριλίου ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Alexander Shcherbacov, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επί της ουσίας τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Μπίρος, αφού καλωσόρισε τον κ. Shcherbacov, δήλωσε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ενεργειών και πρωτοβουλιών από πλευράς της παρούσας περιφερειακής αρχής και του Δήμου Φλώρινας για την προώθηση των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, που ξεκίνησε με τη δημιουργία στη Φλώρινα μνημείου για τον Ρώσο στρατιώτη και την επίσκεψη και ξενάγηση στη Δ. Μακεδονία κλιμακίου Ρώσων δημοσιογράφων, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων της περιοχής μας με τη Ρωσία, στα πλαίσια της οποίας πολλά τοπικά αγροτικά προϊόντα προωθούνται ήδη σε ρώσικες αγορές.

Ο κ. Shcherbacon από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μπίρο για τη θερμή υποδοχή, ανέφερε πως η Φλώρινα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ρώσους επισκέπτες ενώ δήλωσε πως θεωρεί χρέος του να καθιερωθεί αυτή η προσωπική σχέση τονίζοντας πως το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη προτίθεται να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ενίσχυση και προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας.