- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξενώνας αστυνομικών εγκαινιάζεται στο Νυμφαίο από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας παραδοσιακός ξενώνας που ανακαινίστηκε πλήρως περιμένει στο Νυμφαίο να φιλοξενήσει αστυνομικούς από την Ελλάδα και από δεκάδες χώρες του κόσμου.

Πρόκειται για ένα παλιό οίκημα που στεγαζόταν το Αστυνομικό Τμήμα Νυμφαίου. Το εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια οίκημα,  το οποίο ανήκει στην περιουσία της ΕΛ.ΑΣ. παραχωρήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Φλώρινας της ΔΕΑ, το πρώην Α.Τ. ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε έναν ελκυστικό, μικρό παραδοσιακό ξενώνα, ο οποίος διαθέτει τέσσερα δίκλινα δωμάτια.

Ο ξενώνας είναι έτοιμος και εγκαινιάζεται την Παρασκευή 12 τρέχοντος, στις 11 το πρωί, από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος θα επισκεφτεί τον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό και θα κάνει τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής μαρμάρινης πλάκας. Παρών θα είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προσκλήθηκαν οι περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και Απόστολος Τζιτζικώστας αντιστοίχως, οι βουλευτές Φλώρινας, οι μητροπολίτες Καστοριάς και Φλώρινας και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Παναγιώτης Τζιοβάρας.

Όπως δήλωσε η επανεκλεγείσα πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Κοζάνης της ΔΕΑ, Φωτεινή Ρώμα, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών έχει σωματεία- μέλη από 60 χώρες, με σκοπό την προώθηση των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Πρόσθεσε ότι «αντίστοιχοι ξενώνες της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χίο. Τώρα προστίθεται αυτός του Νυμφαίου, ενώ ετοιμάζονται άλλοι δύο στο Πήλιο και στα Χανιά».
Ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της ΔΕΑ Γιάννης Καραπατάκης, υπογράμμισε στο «e-ptolemeos.gr», ότι «η πρωτοβουλία να αξιοποιήσουμε επιλεκτικά ακίνητα και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ξενώνων, προκειμένου να προσφέρουμε στους συναδέλφους μας Έλληνες και ξένους, λίγες ημέρες ζεστής φιλοξενίας και κοινωνικής αλληλεγγύης γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, ανήκει στο Ελληνικό Τμήμα της ΔΕΑ. Επιλέξαμε το Νυμφαίο, όπου μας παραχωρήθηκε το πρώην Α.Τ. επειδή πρόκειται για έναν σπάνιας ομορφιάς παραδοσιακό οικισμό με πολιτιστικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον».
Ο ξενώνας του Νυμφαίου κόστισε 25.700 ευρώ για την ανακαίνιση, ποσό που διέθεσε το Ελληνικό Τμήμα της ΔΕΑ, ενώ ο απαιτούμενος εξοπλισμός αξίας 4.500 ευρώ, εν πολλοίς καλύφτηκε από δωρεές.

Πηγές: policenet.gr, eaamth.gr, e-ptolemeos.gr