- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας με κλιμάκιο της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» (video)

Συνάντηση με κλιμάκιο εκπροσώπων και τεχνικών συμβούλων της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Κώστα Σέλτσα και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η επένδυση για τη δημιουργία μονάδας 25 MW που θα στηρίζει την τηλεθέρμανση στον Δήμο και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αμυνταίου.

Ο κ. Μπίρος αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει η συγκεκριμένη επένδυση, ύψους 75 περίπου εκ. ευρώ, τόσο για την περιοχή του Αμυνταίου όσο και για την Π.Ε. Φλώρινας γενικότερα, καθώς θα στηρίξει την τηλεθέρμανση στον Δήμο και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Αμυνταίου, ενώ θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή, καθώς θα χρησιμοποιεί υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών για τη δημιουργία βιομάζας ενισχύοντας έτσι το τοπικό αγροτικό εισόδημα. ΄»Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ «τρέχουν» τη συγκεκριμένη διαδικασία και κατά τους επόμενους δύο – τρεις μήνες ελπίζουμε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξή της», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» η συγκεκριμένη επένδυση κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα βοηθήσει την τοπική οικονομία και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Σέλτσας από την πλευρά του τόνισε πως η συγκεκριμένη μονάδα θα συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μην μείνει ορφανή η τηλεθέρμανση Αμυνταίου – Φιλώτα – Λεβαίας μετά και το προγραμματισμένο κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, θα ενισχύσει το εισόδημα των αγροτών και θα δώσει ένα στίγμα προς την κατεύθυνση και των άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.