- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μια προσωπική μαρτυρία για τον ιατρό κ. Κοσκοσά

papadopoulouΠαρακολουθώντας τις όλες συζητήσεις στο διαδίκτυο για το πρόσωπο του ιατρού γυναικολόγου κ. Ιωάννη Κοσκοσά, γυναικολόγου του Νοσοκομείου Φλωρίνης, οφείλω δια λόγους συνειδήσεως και ευγνωμοσύνης να καταθέσω τα παρακάτω.

Είμαι μητέρα 8 παιδιών και κυοφορώ το 9ο. Ο εν λόγω γιατρός μετά το πρώτο παιδί που γέννησα με  καισαρική με ανέλαβε και με ξεγέννησε κατά θαυμαστό τρόπο φυσιολογικά τα επόμενα 6 παιδιά.  Κανείς άλλος γιατρός δεν με αναλάμβανε να με ξεγεννήσει φυσιολογικά αφού οι κυοφορίες ήταν πολύ κοντά η μία με την άλλη και υπήρχε φόβος ρήξης της μήτρας και επιπλοκής.

Θυμάμαι με πολύ συγκίνηση ότι στην κάθε γέννα μου ο γιατρός ακούραστος, με υπομονή και με απερίγραπτη συμπαράσταση ήτανε παρόν να με στηρίζει και να μου παρέχει την ιατρική του φροντίδα παραμένοντας ακόμη και σε συνεχόμενη διήμερη εφημερία.

Μετά την γέννηση του 7ου παιδιού μου δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στην υγεία μου όπως εγχείρηση χολής και αμέσως μετά επέμβαση για αποκατάσταση κοίλης με τοποθέτηση πλέγματος 20χ25 εκατοστών.  Και τον δύσκολο εκείνο καιρό μένω έγκυος  στο 8ο παιδί. Ήταν τραγικές οι στιγμές και η αγωνία μου μεγάλη όταν οι πολλοί με τρομοκρατούσαν και μου πρότειναν για έκτρωση μια και οι προηγηθείσες εγχειρήσεις προέβλεπαν ζοφερή την προοπτική της συνέχειας της κυοφορίας. Τα δεδομένα της 8ης κυοφορίας διαπλάθονταν πιο δύσκολα όταν εμφανίστηκε και πρόδρομος-επιπωματικός πλακούντας. Είναι αλήθεια πως αγωνία μας καταλάμβανε με τον σύζυγό μου για την έκβαση των πραγμάτων. Όμως είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ιατρική γνώση και θεραπεία του κ. Κοσκοσά. Ένα δίλημμα απλωνόταν μέσα μας έκτρωση ή ζωή. Τότε ο γιατρός κινούμενος με την άριστη ιατρική του κατάρτιση και εμπειρία και την τόλμη του καλού γιατρού, και παρακολουθώντας την διεθνή βιβλιογραφία και σεβόμενος την επιθυμία μου για να μην διακοπεί η κυοφορία, με ανέλαβε ιατρικά και με συστηματική φροντίδα με οδήγησε στην γέννα του 8ου παιδιού μου. Ήταν ένα θαυμαστό και μοναδικό ιατρικό γεγονός σε πανελλαδικό επίπεδο. Μια τέτοια επίφοβη γέννα, για μάνα και παιδί, έγινε σε ένα επαρχιακό Νοσοκομείο με μεγάλη επιτυχία και χωρίς επιπλοκή και δυσκολία. Ο γιατρός, θυμάμαι, κινούνταν με μεγάλη ιατρική πιστότητα και ψυχική δύναμη για να αντιμετωπίσει την γέννα μου αυτή.

Τώρα με έχει αναλάβει στην 9η κυοφορία  μου και πιστεύω ότι με την ακάματη ιατρική φροντίδα του θα φτάσουμε αισίως και στην γέννηση κι αυτού του παιδιού.

Οφείλω για λόγους δικαιοσύνης και ευγνωμοσύνης να καταθέσω δημόσια μέσα από την δική μου εμπειρίας για την άριστη επιστημονική κατάρτιση του κ. Ιωάννη Κοσκοσά, την ακούραστη υπομονή του για τις πολύωρες γέννες μου, αλλά και την ανθρώπινη του χαρά και την καρδιά που καταθέτει σε κάθε γέννηση παιδιού και αγώνα του ιατρικό.

Δηλώνουμε και εγώ και ο σύζυγος μου την αμέριστη συμπαράσταση μας και τιμή στον γιατρό των παιδιών μας που είδαν το φώς της ζωής μέσα από τα χέρια του γιατρού αυτού που τα ξεγέννησε  και μας τα παρέδωσε στην αγκάλη μας υγιέστατα. Αν σήμερα ζούμε τον αγώνα μας σαν πολύτεκνη οικογένεια πολλά οφείλουμε στον γιατρό της γεννημένης ζωής τον κ. Ιωάννη Κοσκοσά.

Γεωργία Παπαδοπούλου – Αρβανιτάκη

Κάτοικος Φλωρίνης