- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διαμαρτυρία για το Σχέδιο Νόμου περί «Νομικής αναγνώρισης ταυτότητος φύλου»

Ως Έλληνας Ορθόδοξος κληρικός, ως εκλεγμένος Γενικός Σύμβουλος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και ως αιρετός Πρόεδρος και Σύμβουλος επί μίαν και τριακοπενταετία του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας, επικροτώ και προσυπογράφω το υπόμνημα, που στάλθηκε από την ΑΣΠΕ, ως κοινωνικός φορέας, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής σχετικά με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου με τίτλο «Νομική αναγνώριση ταυτότητος φύλου.» και συγχρόνως διαμαρτύρομαι για το εν λόγω σχέδιο νόμου, που θα αναφερθώ στη συνέχεια.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που διακηρύσσει ότι είναι «προοδευτική», με την σύμπραξη της ΑΝΕΛ και του Αρχηγού της κ. Παν Καμένου, που υποκριτικά και λεκτικά στηρίζει την Ορθοδοξία, με αυτό το σχέδιο νόμου μας γυρίζουν πίσω χιλιάδες χρόνια στην εποχή των «Σοδόμων και Γομόρρων» και συνεχώς προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα της πλειοψηφίας του Ορθοδόξου Ελληνικού λαού με την αυξημένη δραστηριότητα ψήφισης νόμων αποχριστιανοποίησης της Ορθοδόξου Πατρίδος μας. Όπως την διάλυση της οικογένειας και την αποϊεροποίησή της ως θεσμού, την εχθρική στάση κατά της πολύτεκνης οικογένειας, παρ’ όλο το δημογραφικό κατήφορο, την κατάργηση της προσευχής και την έπαρση της σημαίας στα σχολεία, την περιφρόνηση και αποβολή των θρησκευτικών συμβόλων από δημόσιους χώρους και την εικόνα της Παναγίας να ρίχνουν στα σκουπίδια ανώτεροι λειτουργοί του Κράτους και να καταδιώκουν χριστιανούς υπαλλήλους που φέρουν στο στήθος των το Σταυρό και τη κατάργηση του θρησκευτικού μαθήματος στα σχολεία .

Η Κυβέρνηση τεχνηέντως, συνευδοκούντων και των ΜΜΕ, έχει δημιουργήσει την εντύπωση, ότι ο νόμος αυτός θα διευκολύνει και θα απαλλάξει από την βάσανο της χειρουργικής επέμβασης εκείνων που θέλουν να αλλάξουν φύλο, μετά από δικαστική απόφαση των αιτούντων προς τούτο. Με απλά λόγια, σαν να μας λένε, είναι αθώο το νομοσχέδιο και δεν υποκρύπτει δόλο, παρά μόνο κάποια διευκόλυνση και μόνο, γιατί διαμαρτύρεσθε και φοβάσθε;

Η ΑΣΠΕ όμως με το εμπεριστατωμένο υπόμνημά της ξεσκεπάζει την δολιότητα των προθέσεων της Κυβέρνησης, η οποία με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει πολλά περισσότερα και επικίνδυνα με δυσμενείς επιπτώσεις, που δυστυχώς αγνοούν ηθελημένα ή μη οι βουλευτές , που θα κληθούν να το ψηφίσουν οι περισσότεροι απ’ όλα τα κόμματα, ως μία νέα «κατάκτηση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων !!!

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο νόμου, με βάσει του υπομνήματος της ΑΣΠΕ, υπάρχουν τέτοιες διατάξεις:

  1. Κατάργησης της υποχρεωτικής ιατρικής γνωμάτευσης, με την οποία εξασφαλίζονταν η ψυχική υγεία του αιτούντος αλλαγής φύλου. Αποτέλεσμα θα είναι η μη διασφάλιση της συνειδητής επιλογής. Καθ’ όσον από τεκμηριωμένα ιατρικά και στατικά, όπως αναφέρονται στο υπόμνημα της ΑΣΠΕ, τα άτομα αυτά που θέλουν αλλαγή φύλου: «παρουσιάζουν αυξημένη ψυχοπαθολογία και ψυχοκοινωνική ευαλώτητα, με εντυτπωσιακά αυξημένη μάλιστα συχνότητα των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού».
  2. Η έννοια του φύλλου δεν διευκρινίζεται από το άρθρο 1 του νομοσχεδίου. Η μη διευκρίνησης αυτή υποκρύπτει τον κίνδυνο αναγνώρισης οποιουδήποτε φύλου, όχι μόνο ανδρικού και γυναικείου, αλλά και ουδετέρου. Πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 4 του Συντάγματος, που προϋποθέτει την αρχή της διάκρισης των φύλων και αναφέρεται σε «Έλληνες και Ελληνίδες»
  3. Δεν προβλέπεται στο άρθρο 10, του προς ψήφιση νομοσχεδίου, η διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών, στα πλαίσια του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Όταν μάλιστα σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης τροποποιεί το άρθρο 3 και μειώνει την ηλικία των παιδιών στα 15 από τα 17 αρχικώς, να δύναται την αλλαγή φύλου κατόπιν συναίνεσης των ασκούντων την γονική επιμέλεια των παιδιών. Δυστυχώς με το νομοσχέδιο αυτό, δεν αντιμετωπίζονται συμβουλευτικά οι ανήλικοι , που τυχόν αντιμετωπίζουν προβλήματα σε θέματα διαταραχής ταυτότητας τους φύλου και δυσφορίας γένους, αλλά προδιαγράφονται με συγκεκριμένο τρόπο το μέλλον τους από τόσο νεαρή ηλικία δια της επίπονης αυτής διαδικασίας.
  4. Δεν προσδιορίζεται στο νομοσχέδιο σε περίπτωση γάμου ποια χαρακτηριστικά θα λαμβάνονται υπόψη η ταυτότητα του φύλου του άρθρου 2 παρ. 1 («ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο βιώνει το φύλο του» ή τα χαρακτηριστικά φύλου του άρθρου 2 παρ. 2. ( τα βιολογικά –«αναπαραγωγικά όργανα»- δηλαδή τα εξωτερικά γνωρίσματα.) Η ασάφεια αυτή θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα και ανυπόστατους γάμους. Σε περίπτωση γάμων μεταξύ ομοφύλων, εφόσον ακόμη δεν επιτρέπεται γάμος στην Ελλάδα μεταξύ ομοφύλων, τότε ένας εκ των δύο θα αιτείται την αλλαγή της ταυτότητας φύλου και με την διορθωτική πράξη αλλαγής φύλου, θα μπορούν πλέον να παντρεύονται μεταξύ τους τα ομόφυλα ζευγάρια!!! Μια εκ τροπή που ούτε ο διάβολος δεν θα την σκεπτόταν!
  5. Στη νέα ληξιαρχική πράξη, μετά την διαδικασία διόρθωσης καταχωρημένου φύλου, δεν επιτρέπεται αναφορά ότι μεσολάβησε διόρθωση φύλου. (άρθρο 4 παρ. 3). Τότε χωρίς αυτή την επισήμανση θα υφίσταται πρόβλημα ταυτοπροσωπίας. Παράδειγμα: Ένας άντρας που διορθώνει την καταχώρηση του φύλου του σε γυναίκα και ταυτόχρονα αλλάξει όνομα, θα μπορεί λ.χ να έχει τα στοιχεία της δίδυμης αδελφής του. Αφού δεν θα υπάρχει η επισήμανσης διορθώσεις του φύλου, τότε σε όλες τις δικαιοπρακτικές ενέργειες (οικονομικές, δημοσιονομικές) θα εμφανίζεται ως η δίδυμη αδελφή της , έχοντας αλλάξει προηγουμένως όλα τα δημόσια έγγραφα που προβλέπει το πιο πάνω άρθρο.

Ύστερα από τις παραπάνω επισημάνσεις, διαμαρτύρομαι εντονότατα, για τις φοβερές επιπτώσεις που θα περιέλθει η κοινωνία μας και σε ποιές επικίνδυνους ατραπούς οδηγούν οι «κομπλεξικοί» δήθεν «προοδευτικοί» άρχοντές μας όλων των κομμάτων. Και συγκεκριμενοποιούμαι:

 Έχοντας τις ανησυχίες μου αυτές, απευθύνομαι και κάνω έκκληση α) στον Επίσκοπό μου π. Θεόκλητον να κηρύξει ιερόν αγώνα και να διαμαρτυρηθεί εντονότατα για τους κινδύνους που επέρχονται με την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου β) στους βουλευτές της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας να μελετήσουν σε βάθος το νομοσχέδιο και να το καταψηφίσουν, γιατί δεν προάγει την Ελλάδα, αλλά την οπισθοδρομεί. γ) τους Συλλόγους και τα σωματεία και τους συμπολίτες μας να διαμαρτυρηθούν με όποιο τρόπο θέλουν.

π. Σωτήριος Παρδάλης

Πρωτοπρεσβύτερος

Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Φλωρίνης

Γενικός Σύμβουλος ΑΣΠΕ

Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας


ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

  1. Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην κ.κ.Θεόκλητον
  2. κ. Κωνσταντίνον Σέλτσαν Βουλευτήν
  3. κ .Ιωάννην Αντωνιάδην Βουλευτήν
  4. κ. Στέφανον Μπίρον Αντιπεριφερειάρχην
  5. κ.κ. Δημάρχους Φλωρίνης, Αμυνταίου και Πρεσπών