- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το παραμύθι περί… «Μακεδονικής» γλώσσας

Η προσπάθεια της «κατασκευής» του «Μακεδονικού Έθνους» από πλευράς των Σκοπίων μόνο θυμηδία και γέλωτα προκαλεί, όχι μόνο σε έναν ουδέτερο κριτή αλλά και σε επιφανείς προσωπικότητες της γείτονας  χώρας (Πρωθυπουργούς, Δημάρχους, πρέσβεις, λόγιους των Σκοπίων).

Το όλο κατασκεύασμα στηρίζεται βέβαια και στην «ανακάλυψη» κάποιας γλώσσας, που εν προκειμένω είναι αυτή που ομιλείται στο κράτος των Σκοπίων και «βαφτίστηκε» ως «Μακεδονική γλώσσα».

Με την «Μακεδονική γλώσσα» ως εφαλτήριο  τα Σκόπια διαβλέπουν στις γνωστές –εκ του Συντάγματος της χώρας τους- αλυτρωτικές βλέψεις αφού υποστηρίζουν ότι πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ομιλούν την συγκεκριμένη γλώσσα.

Τι ακριβώς όμως  ομιλούν  οι κάτοικοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας (κυρίως των νομών Φλώρινας και Πέλλης) και γιατί;

Επειδή  κατάγομαι από την Φλώρινα και συγκεκριμένα από χωριό πάνω στα σύνορα με την FYROM, ενθυμούμαι ότι ο  παππούς μου που γεννήθηκε το 1902 γνώριζε τρεις (3) γλώσσες, τα Ελληνικά, την Σλάβικη διάλεκτο και πολλά Τουρκικά.

Προσέξτε αγαπητοί μου φίλοι…

Ο παππούς μου δεν ήταν «διανοούμενος» -μόνο λίγες τάξεις του Δημοτικού είχε πάει- και δεν είχε βίτσιο να μάθει …ξένες γλώσσες.

Απλά, η περιοχή εδώ πάνω ήταν τουρκοκρατούμενη επί 5 σχεδόν αιώνες, και οι Σλάβοι, με τους οποίους οι γηγενείς, Έλληνες κάτοικοι έκαναν εμπορικές και κοινωνικές συναλλαγές, βρίσκονταν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βορειότερα, οπότε ήταν αναγκαιότητα η χρήση και άλλων διαλέκτων (τουρκικής & σλάβικης) για χρηστικούς σκοπούς συνεννόησης.

balkaqn_1878

Μην λησμονούμε τους  χιλιάδες Έλληνες που ακόμα υφίστανται στο Μοναστήρι (Bitola) για να κατανοήσουμε το μέγεθος του Ελληνισμού στην περιοχή.

Για την απόδειξη των ισχυρισμών μου σας αναφέρω ότι τις δύο αυτές γλώσσες (Σλαβική διάλεκτος & τουρκικά) οι γηγενείς Έλληνες μόνο τις ομιλούσαν (και τις ομιλούν με σαφώς φθίνουσα πορεία)  ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ώστε να στοιχειοθετηθεί επίσημη χρήση της.

 Ακόμα και οι λίγοι Έλληνες που επηρεάσθηκαν από την βουλγαρική προπαγάνδα και προσαρτήθηκαν ιδεολογικά στο όραμα της «Μεγάλης Μακεδονίας» δεν γνωρίζουν να γράφουν και να διαβάζουν Σλάβικα (πλην ίσως κάποιων εξεζητημένων …και ακραίων περιπτώσεων ορισμένων  που ίδρυσαν και πολιτικά κόμματα!!! ) .

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή…

Βέβαια, το μεγαλύτερο ζόρι το τραβούν οι φουκαράδες προσπαθώντας να συνδέσουν την Σλάβικη αυτή γλώσσα (…«Μακεδονικά»)  με την αρχαία Μακεδονία…

Ανασκαφές επί ανασκαφών, αναμόχλευση χιλιάδων αρχαίων κειμένων αλλά που να βρεθούν αποδείξεις για… ανύπαρκτη «Μακεδονική – Σκοπιανή» γλώσσα;

Τι ψάχνουν να βρουν δηλαδή;

Αρχαία κείμενα ή επιγραφές που να αναφέρουν τον Αλέξανδρο – Φιλώτα –Κλείτο – Πτολεμαίο ως «Александрос – Филотас – Клито – Птоломеј»

Χα,χα… δεν ξέρεις εάν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις….

Μα, η σλαβική διάλεκτος που ομιλούν δεν τους επιτρέπει ούτε να ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»!!!!!!!

Αντί αυτού όπου και αν κοιτάξεις εντός της FYROM μόνο επιγραφές, μνημεία και αποδείξεις περί Ελληνισμού υπάρχουν….

Πηγαίνετε στην Αχρίδα, στην Ηράκλεια (Μοναστήρι), Στόβοι, Σκόπια και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές…

Οι αθεόφοβοι έχουν τοποθετήσει ακόμα και αρχαία Ελληνική επιγραφή (που βλέπεις στην κατωτέρω εικόνα) έξω από το Σκοπιανό κοινοβούλιο και έχουν το θράσος να ομιλούν για «Μακεδονική γλώσσα»!!!

27913278_10213314668674482_6830303340905097494_o

Μα όλοι τούτοι ανήκουν στις περιοχές που κατακτήθηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Και όπως λέει ο διαβασμένος, πρώην Πρωθυπουργός της FYROM (Ljubčo Georgievski) , o Αλέξανδρος άφησε το Ελληνικό ίχνος σε όλες τις περιοχές που κατέκτησε. Όλες οι επιγραφές, τα μνημεία είναι Ελληνικά… από το Πακιστάν και την Αίγυπτο μέχρι την FYROM…

Που να βρουν λοιπόν επιγραφές και… σλάβικα «Μακεδονικά»  μνημεία της Μακεδονίας;;;

Ας κατανοήσουν επαρκώς αυτά που πρεσβεύουν οι δικοί τους, νοήμονες και επιστημονικά κατηρτισμένοι συμπατριώτες τους:

ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ που δεν μπορεί να «βαφτιστεί» καθ΄ οιονδήποτε τρόπο  «Μακεδονική» επειδή δεν υφίσταται κανένα επιστημονικό και λογικοφανές  υπόβαθρο…

Πασίνης Δημήτρης