- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πόνεσε η εμφάνιση των κορασίδων του Αριστέα και όχι η ήττα

Προβλημάτισαν με την απόδοση τους οι Κορασίδες του Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου, απέναντι στον ΓΣ Κοζάνης, γνωρίζοντας την ήττα το μεσημέρι του Σαββάτου (10/02) στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με 3-0 σετ.

Δεν ήταν τόσο η ήττα από έναν έτσι κι αλλιώς ανώτερο αντίπαλο, όσο ο τρόπος παιχνιδιού των κοριτσιών του Αριστέα (κυρίως των ατού), οι οποίες με εξαίρεση τις αρχές του πρώτου σετ, στο υπόλοιπο του αγώνα, παρουσίασαν έλλειψη αγωνιστικής ταυτότητας και καθαρού μυαλού (πάνω από 10 χτυπήματα της μπάλας στο φιλέ). Αξίζει μόνο να τονιστεί ότι στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με τις αντίστοιχες συνθέσεις, ο Αριστέας είχε κατορθώσει να πάρει σετ στην Κοζάνη επι του ΓΣ.

Μέχρι τα μισά του πρώτου σετ ο Αριστέας βρίσκονταν μπροστά στο σκόρ με την ελάχιστη διαφορά 16-15, η συνέχεια όμως ανήκε στις φιλοξενούμενες που κατάφεραν με τελειώματα σε πρώτο χρόνο να τρέξουν επι μέρους σκορ 6-1 (17-21), που τις επέτρεψε να φτάσουν με ασφάλεια στην κατάκτηση του πρώτου σετ (19-25).

Το ξεκίνημα του Αριστέα στο δεύτερο σετ δεν ήταν ανάλογο με το πρώτο, καθώςβρέθηκε πίσω στο σκόρ με 5-0. Μετά το ταιμ-άουτ που κάλεσε εσπευσμένα ο πάγκος, οι παίκτριες του Αριστέα ανέκαμψαν και με αποτελεσματικά χτυπήματα από την πίσω ζώνη, ψαλίδισαν τη διαφορά στο -2 (10-12 και 13-15), χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουντην ανατροπή, αφού η έλλειψη διάρκειας στην απόδοση τους, επέτρεψε και πάλι στον ΓΣ με μικρά σερί να πάρει και το δεύτερο και μάλιστα με το ίδιο σκόρ (19-25).

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκόρ μέχρι το 8-8, η αδυναμία του μπλόκ του Αριστέα να προσαρμοστεί στην επιθετική ζώνη του ΓΣ, απέφερεενα σερί 7-0 (8-14), υπέρ των φιλοξενουμένων, που διαχειρίστηκαν ορθολογικά τη διαφορά ως το τέλος (16-25).

Διαιτητές: Χριστοφορίδης – Μάτζαρη

Σετ: 19-25, 19-25, 16-25.

Αριστέας Φιλώτα Αμυνταίου (Νόπη Κούση – Βαρβάρα Νικηφόρου): Μπάλι, Καπετανάκη, Κατσουπάκη Μ., Γετίμη, Γιώβη, Θεολογίδου, Δεληδιαμαντή, Κατσουπάκη Ε., Χαραλαμπίδου.

Γ.Σ. Κοζάνης (ΔημήτριοςΤιτέλης): Αθανασιάδου (L), Τιτέλη, Τσουτζίδου, Τρυφωνίδη, Γιακισικλή, Παπαδοπούλου (L), , Μπουρνιώτη, Κυρατζίδου, Τζημοπούλου, Παφίλη, Πάπιστα, Ντέρου, Καλημέρη.