- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίσκεψη εκπροσώπου της Πρεσβείας του Καναδά στο δήμο Αμυνταίου

Εθιμοτυπική επίσκεψη την Τρίτη 6 Μαρτίου στο Αμύνταιο, δέχτηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος από την Σύμβουλο Πολιτικών, Οικονομικών & Δημοσίων σχέσεων της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα κα Ντέπη Ντεροζιέ (Debbie DesRodiers) συνοδευόμενη από την κα Ζωή Δελήμπαση Υπεύθυνη Πολιτικών & Δημοσίων Υποθέσεων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Πολιτικής & Διπλωματίας της Καναδικής Πρεσβείας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της γενικότερης επίσκεψης της κας Ντεροζιέ στην Δυτική Μακεδονία μετά από δική της πρωτοβουλία καθώς η Δυτική Μακεδονία και η ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου ειδικότερα έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τον Καναδά. Η ίδια τόνισε τον μεγάλο αριθμό Ελληνο-Καναδών που ζουν και διαπρέπουν στον Καναδά έλκοντας την καταγωγή τους από το Αμύνταιο και τους γύρω οικισμούς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή συνέχεια στο οδοιπορικό τους στην Δυτ. Μακεδονία και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ενδυνάμωση των σχέσεων του Δ. Αμυνταίου με τον Καναδά.