- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του δημάρχου Φλώρινας για την ημέρα της Γυναίκας

Είναι γεγονός πως οι γυναίκες μέσα από τις οργανώσεις τους και με καθημερινούς αγώνες, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, πετύχανε πολλά για τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, την οικογένεια, την οικονομία και την πολιτική.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, στις 08 Μαρτίου τιμούμε παγκόσμια τη Γυναίκα και τους αγώνες του γυναικείου κινήματος. Τιμούμε την επέτειο αυτή ως μια ημέρα συμβολικής και ουσιαστικής αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικό, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.

Η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών έχει να κάνει με το πόσο ενεργό ρόλο έχει η γυναίκα στους κόλπους της. Έτσι καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, ως ημέρα τιμής προς τη γυναίκα σύζυγο, μάνα, κόρη, φίλη. Η γυναίκα με τις πολλές ιδιότητες και τους ρόλους στη σημερινή εποχή της εξέλιξης και της ανάπτυξης, αλλά συνάμα της κρίσης και των δύσκολων καιρών, ξέρει πάντα να ανταπεξέρχεται στις δυσχέρειες και να τις αντιμετωπίζει κάθε φορά με τη δική της δύναμη, το δικό της σθένος και με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Παρά τις σημαντικές προόδους που έχουν γίνει, δυστυχώς, σημειώνονται περιστατικά που αποδεικνύουν την ανάγκη μεγαλύτερων αγώνων των γυναικών αλλά και όλης της κοινωνίας για αυτές. Χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη για ίσες ευκαιρίες, για αξιοπρέπεια, για κοινωνική πρόοδο.

Για αυτό η μέρα αυτή στη χώρα μας είναι μέρα περίσκεψης και καθημερινού αγώνα από όλους μας, για παραπέρα δεσμεύσεις ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, της ενδοοικογενειακής βίας, για μείωση της γυναικείας ανεργίας, για ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων.

Και αυτή η προσπάθεια είναι υποχρέωση όλων μας, ως άτομα και ως σύνολο.

Να εφαρμόσουμε εκείνες τις πολιτικές που θα στηρίξουν τη γυναίκα, τη μάνα και την οικογένεια, που θα απαντούν στις αξιώσεις της κοινωνίας επανασυνθέτοντας τον διαταραγμένο κοινωνικό ιστό από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Ως Δήμαρχος, λοιπόν, του Δήμου Φλώρινας εύχομαι σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά «Χρόνια Πολλά», πάντα να είναι μαχήτρια και να μη χάνει ποτέ τη δυναμική και την αισιοδοξία της.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ