- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η απόφαση του Εφετείου Κοζάνης για την παραπληγία του παιδιού μου

Και σε δεύτερο βαθμό, ο αναισθησιολόγος που κατέστησε ανάπηρο εφ όρου ζωής το παιδί μου, καταδικάστηκε ομόφωνα από το Εφετείο Κοζάνης ως ένοχος για τις μη αναστρέψιμες βλάβες που της προκάλεσε με την εφαρμογή επισκληριδίου αναισθησίας και με την παντελή αδιαφορία του για την εξέλιξη της κατάστασής της, καθόσον τα συμπτώματα της εγκληματικής του πράξης παρουσιάστηκαν αμέσως μετά τον τοκετό και ήταν σε απόλυτη γνώση του.

Όλως τυχαίως τα ίδια συμπτώματα παρουσίασε και άλλη γυναίκα την ίδια μέρα, εξ αιτίας της πανομοιότυπης συμπεριφοράς του.

Το Εφετείο Κοζάνης έκρινε μεν ομοφώνως τον κατηγορούμενο ένοχο ως προς το κατηγορητήριο που δεν άλλαξε… Όμως αυτή την φορά τον βρήκε πολύ λιγότερο ένοχο.

Το πρωτόδικο δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης με αναστολή 56 μηνών και στέρηση του δικαιώματός του να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα για δυο χρόνια.

Το παρόν δικαστήριο για τα ίδια αδικήματα, ποινή φυλάκισης 27 μηνών και τον απέδωσε πεντακάθαρο στην κοινωνία και έτοιμο να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Σημειώνω ότι κατά την διάρκεια των πάνω από 10 συνεδριάσεων του Εφετείου, ο καταδικασθείς αναισθησιολόγος, ούτε μια στιγμή δεν αποδέχτηκε την ενοχή του και ούτε μια συγγνώμη δεν ψιθύρισε στα θύματά του.

Παρόλα αυτά υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν έφταιγε για το παραμικρό αλλά και υπερέβαλε εαυτόν στην επιμέλεια που έδειξε για την εφαρμογή της αναισθησίας, αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξε για τις δυο γυναίκες… όταν κάποτε διαπίστωσε ότι ήταν παράλυτες.

Ο άνθρωπος αυτός που πεισματικά αρνήθηκε κάθε ενοχή του, θα συνεχίζει να εφαρμόζει επισκληριδίους…  με την ίδια επιμέλεια! Και αυτό μετά την απόφαση της δικαιοσύνης, που ανοίγοντας ένα φάκελο βρήκε άμεμπτο τον πρότερο βίο του και όπως βεβαίωσε η Πρόεδρος του δικαστηρίου, αφού δεν υπήρξε καμιά κατηγορία εναντίον του μετά τα συμβάντα των δυο γυναικών, ο κύριος αυτός μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητος να ασκεί το ιατρικό του επάγγελμα!

Οι εξαίρετοι δικηγόροι μας κ. Στεφανίδης και κ. Διαλυνάς, με την πολυετή εμπειρία τους σε δικαστικές αποφάσεις, έκριναν απολύτως ικανοποιητική την απόφαση, τηρουμένων των δυνατοτήτων της διεξαγωγής μιας τέτοιου είδους δίκης, με τις όποιες πιέσεις ασκούνται από το θλιβερό Ιατρικό κατεστημένο.

Φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να συμβιβαστώ με αυτή την ιδέα.

Από την μεριά μου από όλη αυτή την περιπέτεια κρατώ την εικόνα της μειοψηφήσασας δικαστού, που δεν δέχτηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο και την συμπαράσταση και κατανόηση των γυναικών και ανδρών της αστυνομίας που αναγκαστικά παρευρέθησαν στην διαδικασία των συνεδριάσεων και είδαν και άκουσαν.

Ζητώ δε ειλικρινή συγγνώμη αν κάποιες στιγμές δυσκόλεψα το έργο τους.

Γιώργος Δογούλης