- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

40 χρόνια εκκλησιαστικό λύκειο – γυμνάσιο Φλώρινας (1978 – 2018)

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο και Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο της Φλώρινας μετρά 40 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή μας, 1978-2018. Οι διακεκριμένοι απόφοιτοί του αποτελούν τη ζωντανή κοινωνική μαρτυρία αυτής της προσφοράς.

Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία παρέχουν τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες και ευκαιρίες με τα συνήθη ημερήσια Γυμνάσια & Γενικά Λύκεια.

Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ίδιο με εκείνο των Σχολείων της συνήθους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την προσθήκη ενός ή δύο θεολογικών μαθημάτων «ειδικότητας».

Στα Εκκλησιαστικά Σχολεία προσφέρονται όλες οι κατευθύνσεις σπουδών για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τέλος, οι τίτλοι σπουδών τους είναι ισότιμοι με εκείνους της γενικής εκπαίδευσης.

Επιπλέον, το Σχολείο μας παρέχει τις εξής διευκολύνσεις στους μαθητές τους:

  1. Στους άρρενες μαθητές που κατάγονται από άλλες πόλεις, και εφόσον το επιθυμούν δωρεάν στέγαση και σίτιση από την Περιφερειακή Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Οικοτροφείο), με την προϋπόθεση ότι είναι επιμελείς και τυπικοί στις υποχρεώσεις τους.
  2. Συμμετοχή στα δωρεάν μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, τα οποία διδάσκονται στο κτήριο του Σχολείου, σε περισσότερους από διακόσιοι μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από έμπειρους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας και άλλων Σχολείων της Φλώρινας α-φιλοκερδώς.
  3. Συνδυασμός εκπαίδευσης και εκκλησιαστικής ζωής: Οι προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μας (κάτοχοι 2ου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου) μεριμνούν ώστε η φοίτηση στο Σχολείο να είναι εμπειρία ζωής. Μέσα από τη συμμετοχή των μαθητων/τριών στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας (Θείες Λειτουργίες, Ακολουθίες κλπ) και τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων με βάση τις πανανθρώπινες αξίες της ελληνο-ορθόδοξης και ανθρωπιστικής παιδείας, απαραίτητες για την ενήλικη ζωή τους, ως χρηστοί πολίτες στην κοινωνία.