- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κ. Αχτσιόγλου Έφη

Κοιν.

1. Αν.Υπουργό Κοιν.Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου

2. Γεν. Γραμματεία της Κυβέρνησης

Θέμα: Διαμαρτυρία των πολυτέκνων για τη μη καταβολή της Β’ δόσης του επιδόματος παιδιού και τη μετάθεση της στα τέλη Ιουνίου

Κυρία Υπουργέ,

Πριν λίγες ημέρες ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε, ότι η εφαρμογή για την υποβολή του εντύπου Α21 από τους δικαιούχους για το επίδομα του παιδιού θα ανοίξει στα τέλη Μαΐου και πως η πληρωμή της β΄. δόσης του επιδόματος παιδιού αναβάλλεται για τα τέλη Ιουνίου.

Η ανακοίνωση αυτή του ΟΠΕΚΑ έρχεται σε αντίθεση με την πριν ενός μηνός πρώτη ανακοίνωση για το εν λόγω θέμα που διαβεβαίωνε !!! ότι « οι δικαιούχοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν το έντυπο Α21 για το επίδομα του παιδιού με την φορολογική δήλωση 2018, που ήδη η πλατφόρμα έχει ανοίξει.»

Για να δικαιολογήσει το αρμόδιο Υπουργείο την μεγάλη αυτή καθυστέρηση έσπευσε να χρυσώσει το χάπι και να καθησυχάσει τους δικαιούχους ανακοινώνοντας, ότι η νέα αίτηση Α21 θα είναι προσιτή σε όλους και θα ελαχιστοποιεί την γραφειοκρατική ταλαιπωρία των πολιτών! Να το πιστέψουμε;

Δυστυχώς και σε αυτήν την περίπτωση για άλλη μια φορά τα αρμόδια υπουργεία ήσαν ανέτοιμα να εφαρμόσουν το Νόμο της καταβολής του επιδόματος παιδιού, ανά δίμηνο. Με αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης να κρατά 700.000 περίπου δικαιούχους σε αγωνία, κατά πόσο θα το πάρουν στην καθορισθείσα ημερομηνία τα χρήματα αυτά, και ανατρέποντας συγχρόνως την προγραμματισθείσα ζωή τους ( κάλυψη μέρους των δαπανών για τα φροντιστήρια των παιδιών των και άλλων λοιπών δαπανών διαβίωσης αυτών.).

Κατά την ταπεινή μας άποψη το αρμόδιο Υπουργείο θα μπορούσε να προτιμήσει, αντί της αναβολής, να χορηγήσει το επίδομα σε όσους πληρώθηκαν την α΄. δόση με στοιχεία χορήγησης των εισοδημάτων των φορολογικών δηλώσεων του 2017. Κάτι που θα σήμαινε ότι τουλάχιστον θα υλοποιούσε την πρόβλεψη του νόμου για την πληρωμή ανά δίμηνο.

Προτίμησε όμως την αναβολή……!

Κυρία Υπουργέ, από την ακριτική Φλώρινα σας καλούμε , να σταματήστε να μας κοροϊδεύετε ! Δεν σας τιμά! Σε μια δε ευαίσθητη κατηγορία πολιτών το ολιγότερο που δείχνετε είναι η αναξιοπιστία. !Και κάτι άλλο με τις ενέργειές σας αυτές καταρρέει το πρόσημο του κοινωνικού προσώπου της Κυβέρνησης! Σ’ αυτό το συμπέρασμα, δυστυχώς καταλήγουμε α) με τη στέρηση του επιδόματος παιδιού σε χιλιάδες πολύτεκνους και μάλιστα υπερπολύτεκνους με τη θέσπιση χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων και β)την καθυστέρηση καταβολής των δόσεων του κουτσουρεμένου επιδόματος παιδιού. Με αυτήν την πολιτική σας δεν καταπολεμείται το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα της Πατρίδος μας.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

π. Σωτήριος Παρδάλης

Ιερέας

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάζαρος Χριστίδης