- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο 2ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας (pics)

Την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, στο 2ο Δημοτικό Φλώρινας έγινε μια σημαντική εκδήλωση για τη Μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η δασκάλα του Γ1 τμήματος του Σχολείου, κ. Βούλα Μαλάμα, μαζί με τους μικρούς της μαθητές παρουσίασαν μια εμπεριστατωμένη εκδήλωση με αυθεντικά κινηματογραφημένα ντοκουμέντα της εκδίωξης των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, είπαν ποιήματα και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου με τη συνοδεία ποντιακής λύρας.

Οι μαθητές πήραν με βιωματικό τρόπο το μήνυμα της Μέρας αυτής που η αναγνώρισή της από τη Διεθνή κοινότητα αποτελεί ένα σημαντικό διακύβευμα για τον Ελληνισμό και είναι πτυχή της δικαίωσης των χιλιάδων κατατρεγμένων και εκδιωγμένων Ποντίων αδελφών μας που εκπατρίστηκαν από τον τόπο τους και πολλοί από αυτούς εξαναγκάστηκαν να αναζητήσουν νέο τόπο κατοικίας, αφού λεηλατήθηκαν οι περιουσίες τους, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες εξολοθρεύτηκαν βιαίως.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, γονείς και συγγενείς των μαθητών, ο Διευθυντής της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Κίμων Σαββάκης, η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, καθώς και ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, κ. Αναστάσιος Αντωνιάδης, και μέλη της Ευξείνου Λέσχης.

 

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Ιωάννης Δαϊκόπουλος

3 4 5 6 7 8