- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Φουλ επίθεση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε 30 πόλεις, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα, μέσω διαδικτύου, η πανελλήνια σύσκεψη της Δημιουργίας ξανά! με μοναδικό θέμα το Σκοπιανό. Ο πρόεδρος, Θάνος Τζήμερος, χαρακτήρισε στην εισήγησή του τη συμφωνία “μνημείο εθνικής ντροπής” και υπογράμμισε ότι “τόσα χρόνια, η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς κατάφερε να ακυρώσει την έννοια της φιλοπατρίας ταυτίζοντάς την με τον σωβινισμό. Όταν κάποιοι έχουν διαμορφώσει πολιτική αντίληψη στα θρανία της ΚΝΕ, αντιμετωπίζουν το έθνος ως εμπόδιο στις σοσιαλιστικές τους φαντασιώσεις. Είναι, επιτέλους, καιρός να καθιερώσουμε μια μοντέρνα φιλοπατρία, που αντιλαμβάνεται τη χώρα όχι ως ένα μουσείο αραχνιασμένων δάφνινων στεφανιών αλλά ως μια δυναμική οντότητα, προσανατολισμένη στο μέλλον, που είναι σε θέση να υπερασπίζεται την ιστορία της με σχέδιο, σοβαρότητα και συνέπεια, στοιχεία που απουσιάζουν παντελώς από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις” κατέληξε ο Θάνος Τζήμερος.

Η Δημιουργία ξανά! θεωρεί ανέφικτη τη μία ονομασία έναντι όλων, το γνωστό erga omnes, που ήταν πάγια επιδίωξη της ελληνικής διπλωματίας. Πιστεύει ότι η Ελλάδα αυτοπαγιδεύτηκε υποστηρίζοντάς την, δίνοντας στους ξένους την εικόνα του, εκτός τόπου και χρόνου, γραφικού. Είναι αδύνατον ένα κράτος να καταργήσει, με δημοκρατικές διαδικασίες, ένα όνομα στο οποίο τρεις γενιές έχουν βασίσει το εθνικό τους αφήγημα. Από την άλλη, είναι αδύνατον να αποδεχθεί η Ελλάδα οποιοδήποτε όνομα που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του διότι έτσι συναινεί στην παραχάραξη της ιστορίας, υποβαθμίζει την Ελληνική Μακεδονία σε ρόλο… κατεχόμενης χώρας και ανοίγει καινούργιες πληγές διεκδικήσεων και με τους “Βορειομακεδόνες” αλλά και με την Αλβανία και την Τουρκία.

Η πρόταση της Δημιουργίας ξανά! είναι η διπλή ονομασία. Οι Σκοπιανοί θα ονομάζονται όπως θέλουν, (“ας ντυθούν αρχαίοι πολεμιστές κι ας κυκλοφορούν με μια σάρισα στο χέρι στο κράτος – Ντίσνεϋλαντ που έφτιαξαν”, είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Τζήμερος) αλλά όλοι οι άλλοι, ξένα κράτη και διεθνείς θεσμοί, θα τους ονομάζουν με όνομα που δεν θα εμπεριέχει τίποτε το Μακεδονικό. Προφανώς δεν είναι εύκολος στόχος, ειδικά όταν η ελληνική διπλωματία αδιαφορούσε επί 70 χρόνια. Είναι όμως ο μόνος εφικτός και εθνικά αποδεκτός με την προϋπόθεση το τιμόνι της χώρας να το αναλάβει μια σοβαρή κυβέρνηση που αφενός δεν θα ντρέπεται να υποστηρίξει τα εθνικά δίκαια, αφετέρου θα έχει το διεθνές κύρος για να το κάνει. Εάν οι κυβερνώντες συνεχίσουν να αδιαφορούν για τα εθνικά θέματα, ακολουθώντας πολιτική ενδοτισμού, και να ασχολούνται μόνο με τα μικροκομματικά, ενδεχομένως να δικαιωθούν όσοι θεωρούν τη συμφωνία των Πρεσπών επιτυχή. Όμως θα πρόκειται για μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Οι Τοπικές Οργανώσεις της Δημιουργίας ξανά! αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους παράγοντάς ενημερωτικά έντυπα και videos για διαδικτυακή χρήση, με τα οποία θα εξηγούν, πέρα από οποιαδήποτε προγονοπληξία, τους υπαρκτούς μελλοντικούς κινδύνους αυτής της «συμφωνίας» και θα αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν την υπερψήφισή της από την Ελληνική Βουλή. Παράλληλα θα βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα ώστε όποτε κι αν προκηρυχθούν εκλογές, η Δημιουργία ξανά! να διεκδικήσει την είσοδό της στη Βουλή ως το μόνο φιλελεύθερο εκσυγχρονιστικό, αντικρατικιστικό και πατριωτικό συνάμα κόμμα της χώρας.

Δελτίο Τύπου «Δημιουργία ξανά!»