- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στην αγορά του εξωτερικού στοχεύουν οι φασολοπαραγωγοί των Πρεσπών (video)

Με στόχο τη σωστή προετοιμασία και το σχεδιασμό για τη συμμετοχή σε εκθέσεις, αλλά κυρίως στις ξένες αγορές της Βαλκανικής και της Κεντρικής Ευρώπης, τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος» συναντήθηκαν χθες με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των φασολοπαραγωγών «τα προϊόντα μας είναι άριστα, αλλά μέχρι τώρα υπάρχει πρόβλημα σχετικά με τη γνωστοποίηση και τη διακίνηση της παραγωγής μας στο εξωτερικό… Ο «Πελεκάνος» τηρεί όλες τις προδιαγραφές για να βγει εκτός Ελλάδος. Το φασόλι μας είναι ακριβό λόγω των πολλών εξόδων που έχουμε στην ελληνική αγορά και η παγκοσμιοποίηση έχει φέρει στην αγορά τα ευτελή προϊόντα που είναι φθηνά και οι Έλληνες τα προτιμούν γιατί δεν έχουν άλλη δυνατότητα».

Ο κ. Σαπαλίδης σημείωσε από την πλευρά του πως το Επιμελητήριο, μέσω των Συμφώνων Συνεργασίας που έχει υπογράψει, αλλά και με επιχειρηματικές αποστολές που διοργανώνει, στοχεύει στην περαιτέρω προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος, αλλά και γενικότερα όλων των τοπικών χαρακτηριστικών προϊόντων της Φλώρινας. «Αυτή θα είναι μια χρονιά εξωστρέφειας και δράσεων» κατέληξε.