- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιατί να καταργηθεί η προσευχή;

Αρχιμ. Κοσμάς Λαμπρινός
Ιεροκήρυξ

Επειδή ο κύριος Πολάκης, υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει την προσευχή στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως κατάλοιπο της κυβερνήσεως της Χούντας οφείλουμε, δια του παρόντος άρθρου μας, να καταστήσουμε σαφές ότι η προσευχή ουδέποτε μπορεί να είναι κατάλοιπο της κατά το κοινώς λεγόμενο «χουντικής» κυβέρνησης. Διότι η προσευχή είναι το καλύτερο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο.

Στη σημερινή όμως Κυβέρνηση του Ελληνικού κράτους δεν αγαπούν, ούτε πιστεύουν οι κυβερνώντες μας στο Θεό, και δεν θέλουν να εκκλησιάζωνται πρώτα αὐτοί οι ίδιοι ή να συμμετέχουν με πίστη αληθινή στα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας, ρίχνοντας παράλληλα και το δηλητήριο της απιστίας στα παιδιά της Εκκλησίας μας. Αυτός είναι και ο λόγος που το άθεο κράτος μας θέλει να βγάλει από τα σχολεία μας την προσευχή· ούτως ώστε να αρχίζουν και τα μαθήματα των σχολείων χωρίς την ευλογία και το φωτισμό του Χριστού μας. Μη πλανάσθε, χριστιανοί μου, χωρίς Χριστό ουδέποτε οι νέοι μας μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα, και όντως ευτυχισμένη κοινωνία.

Εύχομε, πάντως, να κατανοήσουν -έστω και την τελευταία στιγμή- οι κυβερνώντες ότι η προσευχή είναι η πνευματική δύναμίς μας και να μη προβούν στο αναίσχυντο αυτό εγχείρημά τους να καταργήσουν την προσευχή, η οποία γίνεται στα σχολεία μας.