- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Φλώρινα τίμησε τον Πολιούχο της

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης

Romfea.gr


Μέσα σε θρησκευτικό κλίμα και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, τίμησε στις 26 και 27 Ιουλίου η Φλώρινα, τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό ναό της πόλης.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 26 το απόγευμα με την Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ενώ παρόν ήταν και οικείος Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο κ. Ιουστίνος ο οποίος ομίλησε για τα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στις πληγείσες περιοχές και την δοκιμασία που περνά η πατρίδα μας από τις πυρκαγιές, ενώ ανέφερε πως τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για περίσκεψη και περισυλλογή του καθενός ξεχωριστά.

Ακολούθησε λητή και αρτοκλασία υπέρ υγείας τόσο των εορταζόντων όσο και όλων των ενοριτών, ενώ λόγω της κακοκαιρίας κατέστη αδύνατη η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Την επομένη το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου παρουσία πλειάδας κληρικών τόσο από την Ιερά Μητρόπολη όσο και από γειτονικές Μητροπόλεις.

Ωφέλιμο λόγο προς τους πιστούς απεύθυνε ο Αρχ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης ο οποίος παρότρυνε του πιστούς να απαρνηθούν τον εαυτό τους και τα πάθη τους και να θυσιάσουν τα πάντα για χάρη του Χριστού.

Πριν την απόλυση ο κ. Θεόκλητος ευλόγησε το κόλλυβο και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα έτη πολλά και ευλογημένα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ