- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα για την απεργία στις 15 Ιούλη

To σωματείο μας καλεί όλους τους εμποροϋπάλληλους του νομού σε απεργία την Κυριακή 15 Ιουλίου , να απαντήσουμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση αλλά και σε φιλόδοξους διαδόχους της, που παρά τους «σκυλοκαβγάδες» που κάνουν με κάθε ευκαιρία, όταν είναι να στηρίξουν τα συμφέρονται και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ευθυγραμμίζονται, γίνονται ένα σώμα, με μια φωνή μιλάνε για την ανάπτυξη που έχει ως πυρήνα το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας μας αφορά όλους! Αφορά πρώτα και κύρια τους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους, κυρίως γυναίκες και νεολαία, που πρωί και βράδυ βρίσκονται στο πόδι σε όλα τα πόστα, με μισθούς των 300-400 ευρώ, με απλήρωτη εργασία, χωρίς ρεπό, με τις μηχανές της εντατικοποίησης στο φουλ. Αφορά χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που οι αρνητικές επιπτώσεις της απελευθέρωσης της Κυριακής αργίας, επιδρούν αντίστοιχα στη ζωή τους.

Αφορά συνολικά τους εργαζόμενους καθώς το χτύπημα του πενθήμερου και της σταθερής εργασίας, δεν έχει τελειωμό. Η Κυριακή αργία για χιλιάδες εργαζόμενους αποτελεί μέρα ξεκούρασης, είναι αφιερωμένη στην οικογένεια, στα παιδιά. Το ξήλωμα της όλα αυτά τα χρόνια και από κλάδο σε κλάδο, δε θα σταματήσει στο λιανικό εμπόριο. Η πρόσφατη εμπειρία έδειξε άλλωστε πως τα αντεργατικά μέτρα που πήραν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις ως σήμερα, δεν έκαναν διακρίσεις. Ακούμπησαν όλους τους κλάδους, άλλους νωρίτερα άλλους αργότερα, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς. Με επιτροπές αγώνα, με σωματειακές επιτροπές, με αγωνιστικούς πυρήνες σε εμπορικές αλυσίδες και super market, μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα. Να μην αισθάνεται κανένας μόνος του. Να διεκδικήσουμε:

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία

να μην καταργηθεί η Κυριακή Αργία

 

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας