- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μαζική συνεισφορά από τις Πρέσπες για βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Μόλις έγινε αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική, ο Δήμαρχος Πρεσπών, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο, απηύθυνε έκκληση στα χωριά των Πρεσπών να μαζέψουν είδη πρώτης ανάγκης όπως είχαν περιγραφεί από τους πληττόμενους Δήμους και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ανταπόκριση των Πρεσπιωτών ήταν συγκλονιστική, μέσα σε μόλις 2 ημέρες που διήρκεσε η συλλογή δεχτήκαμε σχεδόν 100 συνεισφορές και την Παρασκευή 27/7 παραδόθηκαν για μεταφορά στην ΠΕ Φλώρινας 20 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης εκ των οποίων 2 με φάρμακα.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά «Είμαι συγκινημένος από την συνεισφορά των Δημοτών μας στην ανακούφιση των πληγέντων από τις φρικτές πυρκαγιές της Δευτέρας 23/7. Μέσα σε λίγες ώρες οι υπηρεσίες του Δήμου μας δέχτηκαν δεκάδες προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης από όλα τα χωριά των Πρεσπών, από νέους και ηλικιωμένους, από φτωχούς και λιγότερο φτωχούς. Είμαι περήφανος που υπηρετώ τέτοιους Ανθρώπους!»

Τέλος σε σύσκεψη αποφασίστηκε, με αφορμή τις πολύνεκρες φετινές πυρκαγιές,  να επικαιροποιηθούν και να αναβαθμιστούν τα σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών ώστε ο Δήμος Πρεσπών να είναι όσο καλύτερα γίνεται προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.