- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Νέος προπονητής του Π.Α.Σ. Φλώρινα ο Ηλίας Σολάκης!

Ο Ηλίας Σολάκης είναι και επισήμως από σήμερα ο νέος προπονητής του Π.Α.Σ Φλώρινα!

Μαζί του το τεχνικό επιτελείο της ομάδας θα πλαισιώνεται από τους Δημήτρη Παπαθανασίου ως βοηθό προπονητή και Νίκο Βασιλείου ως υπευθύνου φυσικής κατάστασης – γυμναστή και αναλυτή της ομάδας.

Σε δήλωσή του τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην ομάδα του Π.Α.Σ Φλώρινα! Στην ομάδα όπου έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα επιχειρώ τώρα πια να κάνω και τα πρώτα μου προπονητικά βήματα. Ευχαριστώ τη Διοίκηση του Συλλόγου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει.Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Μέσα από τη σκληρή δουλειά να ανταποκριθούμε όλοι στην πρόκληση που έχουμε μπροστά μας και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους της ομάδας της Πόλης μας του Π.Α.Σ Φλώρινα».

Το βιογραφικό του νέου προπονητή

Γεννήθηκε στη Φλώρινα στις 15-12-1974. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Π.Α.Σ Φλώρινα. Ο Ηλίας Σολάκης ως επιθετικός στη μακροχρόνια καριέρα του έχει αγωνιστεί  επαγγελματικά σε πολλές ομάδες όλων των Εθνικών κατηγοριών.Έχει αγωνιστεί σε: Γ.Α.Σ Βέροιας, Αλμωπό Αριδαίας, Ιαλυσό Ρόδου, Παναχαϊκή, ΑΠΟΕΛ, Πανιώνιο, ΑΕΚ , Γ.Σ.Νίκη Βόλου, Δόξα Δράμας, Καστοριά, ΠΑΣ Γιάννινα, Διαγόρα Ρόδου, Αστέρα Τρίπολης , Ολυμπιακό Βόλου. Την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-13 κρέμασε τα «επαγγελματικά» του παπούτσια με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου έχοντας  συνολικά 386 συμμετοχές αγώνων και επιτυχίες 165 τέρματα χωρίς να μετρήσει κανείς τις συμμετοχές του στη Δ΄Εθνική και στο Κύπελλο Ελλάδος

Οι συμμετοχές και τέρματα του Ηλία Σολάκη ανά Εθνική κατηγορία:

Ο Ηλίας είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA-C και πρόσφατα παρακολούθησε την Α΄φάση σεμιναρίων για την επέκταση και απόκτηση διπλώματος προπονητή UEFA-Β.

Η εμπειρία χρόνων στα γήπεδα αλλά και το πάθος του Ηλία για το Άθλημα του ποδοσφαίρου αποτελούν το δυνατό του χαρτί στον «κόσμο της προπονητικής» Όλος ο φίλαθλος κόσμος της Φλώρινας και όχι μόνο είναι στο πλευρό σου!

Καλή Επιτυχία Ηλία!