- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο εορτασμός των Δώδεκα Αποστόλων στο Κλειδί

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης

Πηγή: romfea.gr


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, επί τη εορτή των Αγίων ενδόξων Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Κλειδίου Φλώρινας.

Της Θεία Λειτουργίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με παρότρυνση του οικείου Ποιμενάρχη τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμυνταίου Αρχ. Σεβαστιανός Τοπάλης, ο οποίος με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στα πρόσωπα των τιμώμενων Δώδεκα Αποστόλων.

Ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε ο π. Σεβαστιανό για τον ωφέλιμο λόγο, ενώ συμπλήρωσε λίγα λόγια για τον οικισμό του Κλειδίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πιθανά είναι η τελευταία αρχιερατική Θεία Λειτουργία αφού ο οικισμός βρίσκεται υπό διαδικασία απαλλοτρίωσης από την ΔΕΗ για την εξόρυξη λιγνίτη.

Ο Μητροπολίτης ευλόγησε το κόλλυβο επί τη εορτή των Δώδεκα Αποστόλων και ακολούθησε μνημόσυνο προς τιμήν των ιερέων που διατέλεσαν εφημέριοι του οικισμού στο παρελθόν, με έκδηλη τη συγκίνηση στα πρόσωπα των κατοίκων.

Στη συνέχεια στο προαύλιο του ναού πραγματοποιήθηκε ημερίδα εκκλησιαστικού, ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος με θέμα »Τίποτα δεν χάνεται … αν δεν ξεχαστεί» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμυνταίου.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν διάφοροι επιστήμονες ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παρούσα ήταν η τοπική ηγεσία της περιοχής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ