- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ολοκληρώθηκε το 1ο Αντάμωμα των Απανταχού Δροσοπηγιωτών (videos)

Με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία της τοπικής κοινότητας ολοκληρώθηκε το 1ο Αντάμωμα των Απανταχού Δροσοπηγιωτών που έλαβε χώρα το τριήμερο 6,7 και 8 Ιουλίου.

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία, μετά τους χαιρετισμούς, εμφανίστηκαν κατά σειρά το πολυμελές χορευτικό συγκρότημα Αετομιλητσιωτών πλαισιωμένο από χορευτές του Συλλόγου Αετομηλιτσιωτών Λάρισας «Το Ντένισκο» και του Συλλόγου Αετομηλιτσιωτών Θεσσαλονίκης «Η Αετομηλίτσα», καθώς και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσοπηγής «Η Πρόοδος», τα οποία ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Θεόκλητου, ενώ αμέσως μετά έγιναν τα αποκαλυπτήρια της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αγιογραφία που δώρισε στον Ιερό Ναό ο Σύλλογος Δροσοπηγιωτών του Ρότσεστερ.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε εσπερινός για τους αποθανόντες Δροσοπηγιώτες, κατοίκους της παλιάς Δροσοπηγής (Μπελκαμένης), στο χώρο του ανακαινισμένου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, του μόνου κτιρίου που έχει απομείνει στον καμμένο από τους Γερμανούς οικισμό. Μετά τον Εσπερινό τελέστηκε μνημόσυνο ενώ στεφάνι κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δροσοπηγιωτών του Ρότσεστερ. Στη συνέχεια, νέοι και νέες του χωριού διάβασαν κείμενα που ζωντάνεψαν μνήμες του παρελθόντος στους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση των Δροσοπηγιωτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί ως θεσμός.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Ιούλιο του 2020!

Πηγή videos: Εφημερίδα Ηχώ