- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξεκίνησε το αθλητικό τριήμερο στο Αμύνταιο (pics)

Πρεμιέρα χθες Δευτέρα 16/07 του αθλητικού φεστιβάλ στο Αμύνταιο, το οποίο πραγματοποιείται στο προαύλιο χώρο του παλαιού Α Δημοτικού σχολείου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 18/07.

Περισσότερα από 10 ατομικά και ομαδικά αθλήματα, έχουν συγκροτηθεί από τους αθλητικούς συλλόγους και τα ιδιωτικά γυμναστήρια του Δήμου Αμυνταίου, όπου συμμετέχοντες και θεατές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν  τα αθλήματα και να μυηθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, κάτω από την από την επίβλεψη και καθοδήγηση των προπονητών που ειδικεύονται στο εκάστοτε αντικείμενο.

Στην αθλητική γιορτή, δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί και η συμμετοχή είναι ελεύθερη, με στόχο την υποστήριξη και την ενίσχυση της διά βίου άθλησης, της κοινωνικοποίησης και της συμμετοχής του ανθρώπου δίχως διακρίσεις (φύλου, θρησκείας, εθνικότητας κτλ.) στην κοινωνική ζωή και δράση.

Αξίζει να σημειωθεί οτι αρωγός του αθλητικό φεστιβάλ είναι ο Δήμος Αμυνταίου, ενώ εμπνευστής της εν λόγω εκδήλωσης, είναι ο αθλητής της Αγγλικής ομάδας μπάσκετ, της Μάντσεστερ Τζάιαντς, Αναστάσιος Τραϊανός, με καταγωγή από την Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα του δήμου Αμυνταίου.

 

Γιώργος Θεοχαρίδης