- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κατασκηνωτικό τριήμερο γυναικών της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά το κατασκηνωτικό τριήμερο γυναικών συνάξεων μελέτης Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, από 17 έως 19 Αυγούστου 2018, με συμμετοχή πολλών κυριών τόσο από την μητροπολιτική περιφέρεια όσο και από άλλες μητροπόλεις της Ελλάδος.

Την έναρξη της περιόδου, η οποία είχε θέμα “ Τοῦ γάρ Θεοῦ εἰμί ἐγώ” , κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος την Παρασκευή το απόγευμα τέλεσε, στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις Πρώτης της Μητροπόλεως, τον Αγιασμό, παρουσία των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίου.

Στη συνέχεια βάση προγράμματος το λόγο έλαβε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας, ο οποίος με θεολογικό τρόπο αλλά και απόλυτη γλαφυρότητα ανέπτυξε το θέμα : “ Ο άνθρωπος του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη και την Εκκλησία”.

Ακολούθησε ωφέλιμη συζήτηση ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αρχ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης ο οποίος μίλησε για την ενάτη ωδή και τους μακαρισμούς στην Υμνολογία της εκκλησίας μας.

Την επομένη, η ημέρα ξεκίνησε με Αγιογραφικό Ανάγνωσμα υπό του κ. Ιερεμίου, με θέμα : “ Αποστασία και αποκατάσταση του ανθρώπου του Θεού δια της μετανοίας στην Παλαιά Διαθήκη”. Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα : “ Η εφαρμογή της δικαιοσύνης του Θεού στον άνθρωπο”.

Το ίδιο απόγευμα στο αμφιθέατρο των κατασκηνώσεων τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχη, ενώ μετά το πέρας της ακολουθίας, η Πρεσβυτέρα κ. Μαγδαληνή Παύλου – Βαγγελινού ομίλησε για την μεγάλη αρετή της ταπεινοφροσύνης και τα γνωρίσματά της.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αρχ. Αυγουστίνος Μύρου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα : “ Η αγάπη ως βασικό στοιχείο της ευτυχισμένης οικογένειας και κοινωνίας”.

Την Κυριακή το πρωί οι κυρίες εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πρώτης, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Τον Θείο λόγο με παρότρυνση του οικείου Ποιμενάρχη κήρυξε ο π. Αυγουστίνος ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Θεόκλητο, διετέλεσε επί πολλά έτη κατασκηνωτής των Εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων της Πρώτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι παρευρισκόμενες κυρίες επέστρεψαν στην κατασκήνωση και εκεί είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν μία εισήγηση από την δ. Ἰουλία Χατζηδάκη, Προεστώσα της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΠΙΣ» Φιλύρου Θεσσαλονίκης, με θέμα : “Η ειρηνική γυναίκα ως παράγοντας ειρήνης στην οικογένεια”.

Πριν την λήξη της τριήμερης περιόδου οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα αφιέρωμα για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 50 ολόκληρα χρόνια ιεροσύνης.

Ο κ. Θεόκλητος με τη σειρά του ευχαρίστησε πρωτίστως τους ομιλητές για τα ωφέλιμα λόγια που απεύθυναν στις παρευρισκόμενες κυρίες, δευτερευόντως όσους κοπίασαν για την οργάνωση της περιόδου, ενώ ιδιαίτερα συνεχάρη την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Μάρκου Μαριάμ μοναχή, η οποία είχε και τον γενικό συντονισμό του τριημέρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Πηγή: romfea.gr