- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Όταν η Φιορεντίνα ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ιταλίας, η Φιορεντίνα, την 1η Αυγούστου του 2002, ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της και άρχισε το restart από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες της χώρας

Όταν υπάρχει μια ομάδα τη φανέλα της οποίας την έχουν φορέσει «ιερά» ποδοσφαιρικά τέρατα, όπως ο Φραντσέσκο Τόλντο, Ρουί Κόστα, Ντι Λίβιο, Ντούνγκα, Ρομπέρτο Μπάτζιο και φυσικά Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, τότε δεν γίνεται παρά να λογίζεται στις μεγάλες του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τη Φιορεντίνα, που σαν σήμερα, πριν από 16 χρόνια ανακοίνωσε τη χρεοκοπία και την ταυτόχρονη οικειοθελή της διάλυση, ώστε να αρχίσει εκ νέου ως Φιορεντίνα Φλωρεντία Βιόλα.

Η τραγική κατάσταση εκείνης της Φιορεντίνα είχε κορυφωθεί τη σεζόν 2001-2002, όταν βγήκε στη δημοσιότητα το γεγονός ότι δεν μπορούσαν οι «βιόλα» να πληρώσουν τους μισθούς των παικτών, όπως και συσσωρευμένα χρέη ύψους 50 εκατ. δολαρίων που εκείνη την εποχή, επρόκειτο για δυσθεώρητο ποσό. Ιδιοκτήτης της ομάδας ήταν ο Βιτόριο Σέκι Γκόρι, που όσα χρήματα κι αν μαζεύτηκαν τότε, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

Διάβασε εδώ για την πορεία ανοικοδόμησης της Φιορεντίνα

Μπορείτε να επισκέπτεστε καθημερινά το betmasters.gr και να διαβάζετε τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος από έμπειρους tipsters, αλλά και να μοιράζεστε και τις δικές σας προτάσεις με την στοιχηματική μας κοινότητά, μέσω του Live Chat.