- Νέα Φλώρινα - http://neaflorina.gr -

«Aφαιρέστε τους σταυρούς, ενοχλεί τους μετανάστες!»

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Λαμπρινός

Αυτή την επιστολή δεν την είδαμε σε ξένη χώρα, αλλά στην Ελλάδα. Και όμως! Κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία του σταυρού, που για την πλειοψηφία των Ελλήνων είναι το πιο ιερό σύμβολο. Σε λίγο θα μας ζητήσουν να τον αφαιρέσουμε ακόμα και από την Ελληνική σημαία. Δυστυχώς, το σχέδιο αυτό για την πλήρη αποχριστιανοποίηση της χώρας μας, την εθνική και θρησκευτική αλλοτρίωση των Ελλήνων, εφαρμόζεται κατά γράμμα στις ημέρες μας.

Γι’ αυτό τέτοιες ειδήσεις περνάνε στα «ψιλά» στα μεγάλα ΜΜΕ. Διότι οι περισσότεροι των δημοσιογράφων αυτών θεωρούν ως πρόοδο μόνο την προσβολή και καταπάτηση των αρχών και των ηθικών  αξιών μας, της Ορθοδοξίας και της Πατρίδος μας. Η επιστολή όμως που απέστειλε προς τον Δήμαρχο της Λέσβου και τον Λιμενάρχης της Μυτιλήνης, η οποία και κοινοποιήθηκε προς όλα τα ΜΜΕ εξοργίζει, δικαίως, τους κατοίκους της Λέσβου. Η κατάπτυστη αυτή επιστολή γράφει τα ακόλουθα:

Κύριε Δήμαρχε Λέσβου

Κύριε Λιμενάρχη Μυτιλήνης

Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση. Η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων.

Για το Δ.Σ. της Συνύπαρξης

Ήβα Βουγιούκα-Φράγκου

Πρόεδρος

Η τοποθέτησις του Τιμίου Σταυρού έμπροσθεν του χώρου όπου εισέρχονται οι λουόμενοι προσβάλει τον Τίμιο Σταυρό. Αλλά δυστυχώς η απίτησις αυτή να αφαιρεθεί ο Τίμιος Σταυρός από την  είσοδο του αιγιαλού δεν είναι απάιτησις μόνο των ισλαμιστών, αλλά και των Ορθοδόξων Ελλήνων. Διότι ενοχλούνται όχι μόνον  οι παράνομοι πρόσφυγες της χώρας μας, αλλά και πολλοί «χριστιανοί» έλληνες.

 Κι αυτό, διότι ο σταυρός του Κυρίου μας είναι δομικό σύμβολο της ταυτότητας και του τρόπου της ζωής μας, αλλά και η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης του Χριστού μας προς όλους τους αμαρτωλούς ανθρώπους. Γι’ αυτό και όσοι προσπαθούν να ζήσουν χωρίς τη δύναμη του Εσταυρωμένου Λυτρωτή μας δεν ζουν πράγματι ευχάριστα.

ΥΓ: Σε λίγο θα τους πειράζουν και οι σημαίες που είναι αναρτημένες στα δημοτικά κτήρια η στα σπίτια των κάτοικων…. Είπαμε όχι στους φασίστες οκ, όχι στους ρατσιστές οκ.. αυτό όμως πάει πολύ..