- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ελληνοσερβική συνεργασία σε θέματα επιχειρηματικότητας και εμπορικών συνεργασιών (video, pics)

Δεκάδες Σέρβοι επιχειρηματίες, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και επιστήμονες επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Φλώρινας στα πλαίσια συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Επικεφαλής του κλιμακίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσκοβατς της Νότιας Σερβίας, Goran Jovic, που στάθηκε στην περαιτέρω οικονομική και όχι μόνο συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της παρουσίας των ξένων επιχειρηματιών στην περιοχή μας και τόνισε πως εδώ και τρία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας, φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Αμέσως μετά, οι δύο πρόεδροι υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας σε θέματα δικτύωσης επιχειρηματικότητας και εμπορικών συνεργασιών.

Την παρουσία των επιχειρηματιών από τη Σερβία χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Κώστας Γέρου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φλώρινας Νίκος Μουρατίδης, ενώ στην υποδοχή τους παρέστη σύσσωμη η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου.