- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η πολιτική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα με ομιλήτρια τη Ντόρα Μπακογιάννη (video, pics)

«Η θέση μας απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι αρνητική. Επιθυμούμε ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια. Επιθυμούμε να βρεθεί λύση που να επιτρέπει τη σωστή γειτνίαση. Το μεγάλο πρόβλημα στην επίλυση του θέματος των Σκοπίων ήταν, είναι και θα είναι μέχρι να λυθεί ο αλυτρωτισμός που υπάρχει στη γείτονα χώρα» ανέφερε χθες βράδυ από τη Φλώρινα η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάνη.

Μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, ενόψει της 83ης ΔΕΘ, η κα Μπακογιάννη σημείωσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απεμπόλησε την απόφαση του Βουκουρεστίου και έχει βάλει τα πράγματα προς μία κατεύθυνση, η οποία μεσομακροπρόθεσμα θα είναι ακραία προβληματική για τη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία, θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη με όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μας όπλα. Τα πράγματα δεν θα είναι όπως ήταν πριν… Αυτή η υπογραφή θα είναι ένα στίγμα για τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά που θα μείνει στην ιστορία. Οι Έλληνες πολίτες, οι Έλληνες Μακεδόνες, αυτή την απόφαση δε θα την ξεχάσουν».

Η κα Μπακογιάννη τόνισε πως «η επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα είναι η τελευταία του. Θα εμφανιστεί μια κυβέρνηση βαριά τραυματισμένη από ένα τραγικό καλοκαίρι, που έδειξε την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, ακόμα και στη διαχείριση στοιχειωδών πραγμάτων… Ο κ. Τσίπρας θα υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα, γιατί δεν θα χρειαστεί να υλοποιήσει τίποτα… Ο κ. Τσίπρας φεύγει αλλά μας αφήνει με ένα λογαριασμό 100 δισ. στο κεφάλι του Έλληνα πολίτη, με συντάξεις πετσοκομμένες, με μειωμένο το αφορολόγητο, με μια εικόνα διάλυσης πίσω του».

Μιλώντας για την ενέργεια υποστήριξε πως «σήμερα βρισκόμαστε σε μία άρον άρον πώληση μονάδων και ορυχείων σε ιδιώτες, βρισκόμαστε με μια ΔΕΗ διαλυμένη, μια ΔΕΗ που έχει εξαιρετικά χαμηλή κερδοφορία και όλα αυτά χάρη στην καταπληκτική διακυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ».

Για την οικονομία υπογράμμισε πως «το βασικό θέμα για την ελληνική οικονομία είναι ότι το μείγμα οικονομικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια είναι μια θηλιά στο λαιμό της οικονομίας και της ανάπτυξης. Είναι αδύνατον να αναπτυχθεί μια χώρα με φορολογικούς συντελεστές που έχουμε σήμερα, με τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουμε σήμερα. Γιατί οδηγούν στη μαύρη εργασία και στην αποφυγή προσλήψεων».

Τέλος, αναφορικά με τη Φλώρινα, η κα Μπακογιάννη εξέφρασε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα, το δρόμο προς τις Πρέσπες, την ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης και τη μειωμένη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ επιπρόσθετα είπε πως το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών πρέπει να επιστρέψει στη Φλώρινα.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας Θωμάς Θεοδώρου και ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης.