- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Και αίφνης ο Πολιτιστικός Αύγουστος έγινε διαφορετικός, άλλαξε επίπεδο…

Και αίφνης ο Πολιτιστικός Αύγουστος έγινε διαφορετικός, άλλαξε επίπεδο, μας θύμισε ότι η Φλώρινά μας συνεχίζει, ευτυχώς, να είναι μια διαφορετικής κουλτούρας επαρχιακή πόλη με ένα διόλου ευκαταφρόνητου αριθμού, διαφορετικό κοινό που θέλει, διψάει να γευτεί την ποιότητα.

Ναι λοιπόν, ο Τάσος Πρωτοψάλτου με τους συνεργάτες του μας ανέβασαν σε άλλο επίπεδο!! Η παράσταση, το φυσικό σκηνικό (αριστοτεχνικά επιλεγμένο από τον Τάσο), οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες με άψογο επαγγελματισμό, μας ταξίδεψαν στην εποχή του Μπαρόκ, με μια από τις παλαιότερες όπερες του Μοντεβέρντι, με διαχρονικά όμως μηνύματα που ακόμα μπορούν να μας προβληματίζουν.

Ναι λοιπόν, η Φλώρινα με την βοήθεια τέτοιων άξιων και εμπνευσμένων ανθρώπων μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για να αλλάξει η πολιτιστική μας κουλτούρα, να πλησιάσει ξανά την αρχαία ελληνική κλασική παιδεία, η οποία ενώ μας ανήκει, βρίσκει έκφραση και είναι κτήμα των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών.

Ναι λοιπόν και ο Δήμος μας όταν έχει έμπνευση μπορεί να μας οδηγήσει υψηλότερα, σε άλλα πολιτιστικά ήθη, που σίγουρα μας αξίζουν και μας ταιριάζουν περισσότερο, μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο και να δημιουργήσει ελκυστικότερες και εξωστρεφείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, αντάξιες του παρελθόντος της πόλης μας και ικανές να προσελκύσουν και άλλους θιασώτες της ποιότητας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκπληκτικής και αξέχαστης παράστασης. Το μόνο κακό είναι ότι τώρα πια θέλουμε κι άλλο…

 

Θάνος Ρώμπαπας