- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κόντρα Σέλτσα – Αντωνιάδη για το μήνυμα του Μητροπολίτη προς τους μαθητές (video)

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητου προς τους μαθητές, με αφορμή την έναρξη του νέους σχολικού έτους, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Σέλτσα κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο 2ο γενικό λύκειο Φλώρινας.

Ο κ. Σέλτσας έδωσε και συνέχεια στο θέμα, καθώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια του Ωδείου, γνωστοποίησε αυτήν την ενόχληση του μπροστά στον Μητροπολίτη: «Νοιώθω ειλικρινά «μαύρος» για αυτά τα οποία διαβάστηκαν χθες στα παιδιά. Φυσικά διορθώθηκε το πράγμα, αλλά εκείνο που διαβάστηκε ήταν απαράδεκτο. Δε χρειάζονται τα παιδιά τέτοια μισαλλοδοξία. Χρειάζονται λόγια αγάπης όπως η θρησκεία μας, όπως η Ορθοδοξία πρέπει να προσφέρει» είπε μεταξύ άλλων.

Αμέσως μετά, ο έτερος βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, ξεκινώντας το δικό του χαιρετισμό, είπε: «Να συγχαρώ για τρίτη φορά τον Σεβασμιώτατο για το μήνυμα το οποίο έστειλε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και ήταν αφιερωμένο στη Μακεδονία μας».

Αυτή η φράση του κ. Αντωνιάδη οδήγησε σε νέα αντίδραση του κ. Σέλτσα, ο οποίος φανερά ενοχλημένος αποχώρησε από την αίθουσα και την εκδήλωση.