- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο «φτερωτός» Ερμής γράφει «ιστορία» στον θεσμό του ενοποιημένου κυπέλλου Ελλάδας (video, pics)

Ιστορική  πρόκριση στη Γ’ Φάση του ενοποιημένου Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ο οποίος μετά το Καλαμπάκι Δράμας, απέκλεισε και τον πρωταθλητή-κυπελλούχο της ΕΠΣ Λάρισας, Οικονόμο Τσαριτσάνης, επικρατώντας με 2-1 στο ΔΑΚ Αμυνταίου.

Η ομάδα του Κώστα Μαργιορίδη έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα απέναντι στον «νταμπλούχο» ΕΠΣΛ, ενός από τα δυνατότερα ενωσιακά πρωταθλήματα πανελληνίως. Πλέον, η ομάδα του Αμυνταίου θα υποδεχτεί για την τρίτη φάση στο ΔΑΚ Αμυνταίου (ή στο ΔΑΚ Φλώρινας, αν δεν πληροί τις προδιαγραφές το πρώτο) μια ομάδα της Football League (εκ των: Πλατανιάς, Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, ΑΟΧ Κισσαμικός, Τρίκαλα, Απόλλων Πόντου, ΑΕ Καραϊσκάκης, Εργοτέλης, Απόλλων Λάρισας, Αιγινιακός, ΑΕ Σπάρτη, ΝΠΣ Βόλος, Ηρακλής, Αήττητος Σπάτων, Ηρόδοτος.) σε αγώνα νοκ άουτ που οδηγεί στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα συμμετέχουν και οι ομάδες της Super League!

Φέτος καταργήθηκε το κύπελλο ερασιτεχνών και έτσι όλες οι ομάδες συμμετέχουν στο ενοποιημένο Κύπελλο Ελλάδος, με αποτέλεσμα να αγωνιστούν σε αυτή τη φάση για πρώτη φορά, ερασιτεχνικά σωματεία απέναντι σε επαγγελματικές ομάδες (ΠΑΕ)! Οι διαφορές πλέον τεράστιες, τα όνειρα πάντα ανοιχτά…

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Όσον αφορά τον  αγώνα της Τετάρτης στο ΔΑΚ Αμυνταίου, ο νταμπλούχος Λάρισας ήρθε ως «φαβορί», αλλά αποχώρησε ηττημένος από τους «παθιασμένους» και «διψασμένους» για διάκριση παίχτες του Ερμή. Οι γηπεδούχοι μπήκανε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο εικοσάλεπτο, όπου και κατάφεραν να σκοράρουν σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Νούσια, με τον Θεοδουλίδη στο 11ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να κάνουν ούτε μία ευκαιρία μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου!

Το δεύτερο μέρος, η ομάδα του Οικονόμου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων – όπως ήταν φυσικό – προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά το αξιοσημείωτο είναι πως και πάλι δεν κατάφερε να δημιουργήσει σχεδόν καμία μεγάλη φάση, καθώς είχε ελάχιστες τελικές προσπάθειες προς την εστία. Αντίθετα, ο Ερμής παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο, έβγαινε σε «φαρμακερές» αντεπιθέσεις, δημιουργώντας 4-5 σημαντικές φάσεις για να αυξήσει και άλλο το σκορ! Στο 49΄ και 52’ ο Θεοδουλίδης με πλασέ και κεφαλιά αντίστοιχα δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα για τον Ερμή, κάτι που κατάφερε στο 56’ ο Τσορλίνης με πλασέ μέσα στην περιοχή, σε μια ιδανική αντεπίθεση. Στο 65’ και στο 83’ ο Αθανασιάδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ , χωρίς να καταφέρει να πετύχει το τρίτο γκολ. Η μοναδική μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 76’, όπου ο Γκαμπέτας μόνος του απέναντι στον Στόικο πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια. Το μόνο που κατάφεραν οι Λαρισσαίοι,  ήταν να μειώσουν το σκορ με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς του Γαλάνη στο 89’, όταν με σουτ «φωτοβολίδα» έξω από την περιοχή έγραψε το τελικό 2-1.

Πλέον, ο Ερμής Αμυνταίου περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής, όπου θα μάθει ποια ομάδα της Football League θα υποδεχτεί (οι αγώνες γίνονται στην έδρα του πιο «αδύναμου») για την τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, ώστε να φανεί αν μπορεί να έχει συνέχεια το φετινό «όνειρο»…

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Στόικος, Πιρίτζαους, Σιδηρόπουλος, Γιορεντζίδης, Κουτσομήτρος (75΄ Δόνες), Αμαραντίδης, Χαϊτίδης (61΄ Χαμαλίδης), Τσορλίνης, Θεοδουλίδης, Αθανασιάδης, Ηλιάδης (78΄ Μαρκόπουλος).