- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Ωδείου Φλώρινας (video, pics)

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 20 χρόνια της ίδρυσης και επιτυχούς λειτουργίας του Ωδείου Φλώρινας πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η εκδήλωση άνοιξε με μουσικό πρόγραμμα από τη μαντολινάτα του Ωδείου (υπεύθυνος ο καθηγητής Βαγγέλης Καραμπέτσος) και τη χορωδία του ΚΑΠΗ δήμου Φλώρινας (υπεύθυνος ο ερασιτέχνης μουσικός Γιώργος Βέρτκας) με συντονιστή τον μαέστρο Δημοσθένη Μούσιο.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, τον πρόεδρο του Ωδείου και αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο, τον διευθυντή του Ωδείου Βασίλη Κίτσο και τους βουλευτές Κώστα Σέλτσα και Γιάννη Αντωνιάδη.

Στη συνέχεια τιμήθηκαν οι τέως νομάρχες και αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι διετέλεσαν πρόεδροι του Ωδείου και στους οποίους απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα και δόθηκαν βιβλία. Παρόντες ήταν οι Γιάννης Στρατάκης και Δημήτρης Ηλιάδης, ενώ εκ μέρους του Γιάννη Βοσκόπουλου τα αναμνηστικά παρέλαβε η αντιδήμαρχος Φλώρινας Όλγα Μούσιου. Για προσωπικούς λόγους δε μπόρεσαν να παραστούν οι Τραϊανός Πετκάνης και Παύλος Αλτίνης.

Το τρίτο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στον Δημοσθένη Μούσιο και στην παρουσίαση του τελευταίου χρονικά βιβλίου του «Τρεις κύκλοι με τετράφωνα χορωδιακά τραγούδια και συνοδεία πιάνου – επεξεργασμένα από το μαέστρο Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιου». Την παρουσίαση έκαναν οι Δημήτρης Δημόπουλος, δάσκαλος, παρουσιαστής βιβλίων, λαογράφος, ποιητής και συγγραφέας και Άννα Φαχαντίδου – Τσιλιγκίρογλου, ομότιμος καθηγήτρια ΑΠΘ, τ. πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών Β.Ε.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η Χριστίνα Βακάλη – Παρίση, παιδαγωγός – νομικός, διπλωματούχος πιανίστα, συνεπικουρούμενη από τον γραμματέα του Ωδείου Βασίλη Δόντσιο.