- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πραγματοποιήθηκε η 24η Παμφλωρινιωτική Ορειβατική Συνάντηση

Το Σαβ/κο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια ορειβατική συνάντηση της Φλώρινας που διοργανώνει ανελλιπώς ο ΣΕΟΦ από την ίδρυση του το 1994. Αισίως λοιπόν στην 24η συνάντηση, στο όρος Βαρνούντα, στο καταφύγιο Οροπεδίου «Χρήστος Φάτσης» σε υψόμετρο 1050μ.

Αν και ο καιρός δεν ήταν στα καλύτερα του με νεφώσεις και ελαφρύ ψιχάλισμα, υπήρξε μεγάλο πλήθος ορειβατών και επισκεπτών από την Φλώρινα αλλά και από Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που διανυκτέρευσαν από το Σάββατο με σκηνές στο χώρο του καταφυγίου ή επέλεξαν το Οροπέδιο για την Κυριακάτικη τους πεζοπορία με στάση για να απολαύσουν την υπέροχη ορειβατική φασολάδα και τα υπόλοιπα εδέσματα σε ένα πανέμορφο φθινοπωρινό τοπίο.

Η φετινή εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας την οποία και εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αντωνιάδης Γεώργιος ενώ το ξεχωριστό γεγονός της φετινής συνάντησης ήταν η παράδοση της Ελληνικής Σημαίας με το λογότυπο του ΣΕΟΦ στο μέλος του συλλόγου και διεθνούς φήμης ορειβάτη Θεόδωρο Φάτση ο οποίος αναχωρεί στις 8 Οκτωβρίου για αποστολή στα Ιμαλάια και στην κορυφή Ama Dablam (6856μ). Οι ευχές όλων των συμμετεχόντων στη συνάντηση θα τον συνοδεύουν για επιτυχία στην ανάβαση και στην αποστολή του και καλή επιστροφή στην Φλώρινα στις αρχές Νοεμβρίου.