- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρότυπα παιδικά τμήματα υπολογιστών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Πληροφορικής «Αλγόριθμος»

Μαθήματα Υπολογιστών για παιδιά από 10 ετών και πάνω…

Δικαιούχοι Προγράμματος* 

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και συγκεκριμένα για παιδιά ηλικίας 10 ετών και πάνω. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε 2 τμήματα. Το πρώτο αφορά παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών και το δεύτερο 13 ετών και πάνω.

Διάρκεια μαθημάτων

Τα παιδιά ξεκινούν να εξερευνούν τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής από αρχές Οκτώβρη. Το πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται με την λήξη του σχολικού έτους.​

Πότε και που γίνονται τα μαθήματα

Τα μαθήματα γίνονται στο Πιστοποιημένο Κέντρο Δια βίου Μάθησης Πληροφορικής Αλγόριθμος, με συνεχή καθοδήγηση από εγκεκριμένους εκπαιδευτές υψηλής κατάρτισης.​ Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 2 ώρες την εβδομάδα.
Τηλ. Επικοινωνίας: 23850-25170 / 6934341884

 Σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα Algokids εφαρμόζεται με την υποστήριξη ειδικών εκπαιδευτών και σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με τον κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από τα μαθησιακά τους χρόνια και η δημιουργία της απαιτούμενης πλέον Κουλτούρας Πληροφορικής, που θα βοηθήσει τα παιδιά να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων της στο μέλλον. Πάνω από όλα όμως τα παιδιά αποκτούν ​Παιδεία Πληροφορικής ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας. Συγχρόνως γίνονται κάτοχοι Πιστοποιητικού Πληροφορικής που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και ζητείται από όλους τους Διαγωνισμούς Δημοσίου – ΑΣΕΠ.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Το Πρόγραμμα Algo-Kids είναι ένα πρότυπο πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο παρέχει τη δυνατότητα για εκπαίδευση στη χρήση Η/Υ σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα μέσα από ένα πλήθος μαθημάτων, ασκήσεων και projects.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : https://www.algorithmos.org/algo-kids.html