- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας: Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες, για τη ζωή που μας αξίζει!

Οι Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλούμε τις εργαζόμενες και άνεργες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πιο μαζικά και αποφασιστικά να δυναμώσουμε τον αγώνα για να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη κοινωνική στήριξη των οικογενειών μας.

Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μας καλεί να συμβιβαστούμε με τις μεγάλες απώλειες σε δικαιώματα και στο λαϊκό εισόδημα στη δήθεν “μεταμνημονιακή εποχή”.

Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι, η ανεργία, η ανέχεια, η φοροληστεία, η εργασία χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς προστασία της μητρότητας, χωρίς ελεύθερο χρόνο, η γενικευμένη ανασφάλεια βάζουν τη σφραγίδα τους στην καθημερινότητα των γυναικών του καθημερινού μόχθου.

Κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν μπορεί να κρύψει τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε, δεν μπορεί να κρύψει ότι θυσιάζουν τη ζωή μας και το περιβάλλον που ζούμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Κανένα τερτίπι τους δεν μπορεί να κρύψει ότι σπέρνουν τον πόλεμο στηρίζοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και σκορπώντας δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς.

Όσο κάνουν στην οικονομία κουμάντο οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι, τόσο τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται στις μυλόπετρες του επιχειρηματικού κέρδους.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή!

 Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει:

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα γυναίκα,

Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, εκμετάλλευση και καταπίεση

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Η ΟΓΕ σε καλεί να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί για:

Δώσε δυναμικά το παρών στο Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 6:00 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους και στις αγωνιστικές κινητοποιησεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σ’ όλη την Ελλάδα