- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δεν άντεξε ο Ερμής – Προηγήθηκε, απείλησε αλλά υπέκυψε στο β’ μέρος στον ισχυρό Άρη Παλαιοχωρίου (pics)

Μετά τον κερδισμένο βαθμό στον Λαγκαδά ο Ερμής επιθυμούσε το ζευγάρωμα των επιτυχιών και στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα του κόντρα στον Άρη Παλαιοχωρίου, ομάδα που είχε κοντράρει βαθμολογικά στον περσινό αντίστοιχο όμιλο τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το πρώτο μέρος έμοιαζε με παρτίδα σκάκι (εκατέρωθεν παιχνίδι τακτικής με πολύ πρέσινγκ σε κάθε χώρο) και τον Ερμή να δίνει μέτρα στον αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με δυνατό σουτ εντός περιοχής του Κεφαλά (17΄) το οποίο απόκρουσε ο Στόικος προλαβαίνοντας και να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο πριν σκοράρει ο Ιγνατίδης. Οι παίκτες του Κώστα Μαργιορίδη προειδοποίησαν στο 36΄με μακρινό σουτ του Αμαραντίδη και πήραν κεφάλι στο σκορ λίγο αργότερα με κοντινή κεφαλιά του ιδίου πριν προλάβει να μπλοκάρει ο Βασιλειάδης μετά από «καλοεκτελεσμένο» κόρνερ του Τσορλίνη. Οι του Ερμή λοιπόν είχαν συμπληρώσει τρία 45λεπτα (2 στον Λαγκαδά και 1 στο Αμύνταιο) στο δυνατό φετινό 2ο όμιλο με απαραβίαστη εστία και δεν φανταζόταν ότι θα δεχτούν 3 μαζεμένα τέρματα στο δεύτερο μέρος.

Σε αυτό συνετέλεσαν δύο – τρία αναίτια εύκολα «χασίματα» της μπάλας που έφεραν σε πλεονεκτική θέση τους ποιοτικούς αντιπάλους τους. Από ένα τέτοιο προήλθε η ισοφάριση (56΄) με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Τραϊρη μετά από κόρνερ του Δημητρακόπουλου. Κλέψιμο και γρήγορη επίθεση στο 68΄με τον Αλοπούδη, το πρώτο του σουτ εξουδετερώθηκε από τον Στόικο όχι όμως και το δεύτερο από ευνοϊκότερη θέση και οι Χαλκιδικιώτες έφτασαν στην ανατροπή μέσα σε 12 λεπτά. Ακολούθησε νέα σωτήρια απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Σιμόνι (69΄) και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν πιο επιθετικά να χρησιμοποιήσουν όλο το πλάτος του γηπέδου και να ρισκάρουν κυνηγώντας την ισοφάριση. Δύσκολα όμως πατούσαν περιοχή με μεγαλύτερη απειλή ένα μακρινό σουτ του Ηλιάδη (89΄). Και όπως είχαν βγει μπροστά δέχτηκαν αντεπίθεση και ο οπισθοχωρήσας Τσορλίνης ανέτρεψε τον Σκέμπι εντός περιοχής με τον Σιμόνι να κλείνει το σκορ από την «άσπρη βούλα» (1-3). Ο Ερμής δείχνει ότι δεν θα φοβηθεί κανένα από τα μεγάλα ονόματα του ομίλου ελπίζοντας ότι στη συνέχεια θα καλύψει την κυριακάτικη απώλεια των βαθμών.

Διαιτητής ο Πολυχρονίου και βοηθοί οι Πρεσπάρης, Σιδερίδης, όλοι από το Σ.Δ. Καστοριάς.

Ερμής Αμυνταίου: Στόικος, Γιορετσίδης (82΄ Μαρκόπουλος), Δόνες (77΄ Παπαθανασίου), Σιδηρόπουλος, Πιρίτζαους, Αμαραντίδης, Χαμαλίδης (63΄ Κουτσομήτρος), Βλαδίκας (55΄ Ηλιάδης), Τσορλίνης, Θεουδουλίδης, Αθανασιάδης.

Άρης Παλαιοχωρίου: Βασιλειάδης, Τσιντογιάννης, Καραμπάς, Ταΐρης, Αποστολάς, Μπαμπούρας (64΄Αλοπούδης 88΄ Στόικος), Κεφαλάς, Δημητρακόπουλος, Χαρίσης (53΄ Σκέμπι), Σιμόνι, Ιγνατίδης (81΄Μανιός).