- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η αλήθεια ή το ψέμα αναδεικνύονται με το χρόνο, τη γνώση και τα έργα…

Ο κος Παπαχρήστου κατά την προσφιλή και συνήθη πλέον τακτική του, νομίζει πως παραποιώντας την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα ή ψευδολογώντας, θα συγκαλύψει την ανικανότητα του και την πλήρη απουσία έργων και πράξεων κατά τη διάρκεια των ημερών του. Δυστυχώς η πραγματικότητα και τα αποτελέσματα των ενεργειών του τον διαψεύδουν συνεχώς.

Και επειδή εμείς έχουμε μάθει να μιλάμε εμπεριστατωμένα και να σεβόμαστε τους συνδημότες μας, σχετικά με όσα προσφάτως δημοσίευσε ο κος Παπαχρήστου για την Τηλεθέρμανση, η πραγματικότητα έχει ως εξής:

  1. Το 2011 η ΔΕΤΕΠΑ έχει συνολικά διαθέσιμα 2.498.482,80€. Στις 31/08/2014, όταν αποχώρησε ο κος Παπαχρήστου από τη ΔΕΤΕΠΑ, τα διαθέσιμα ήταν 2.486.818,99€. Δηλαδή ίσα βάρκα – ίσα νερά. Τουναντίον η οφειλή προς τη ΔΕΗ παρέμεινε στα 016.000 € και ενώ είχατε πάρει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να το αποπληρώσετε, δεν το κάνατε και αφήσατε το προσωπικό της λειτουργίας απλήρωτο και ανεξόφλητα τα τιμολόγια των εργολαβιών των έργων των επεκτάσεων! Νομίζετε κε Παπαχρήστου πως παραθέτοντας ψευδή στοιχεία και δημιουργώντας εντυπώσεις θα αποκρύψετε την πραγματικότητα;
  2. Το Μάρτιο του 2014, προεκλογικά, μετά κόπων και βασάνων καταφέρατε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου των επεκτάσεων (ενώ η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ είχε γίνει από το 2012). Το καλοκαίρι του 2014 οι εργολαβίες σταμάτησαν, πριν καλά καλά ξεκινήσουν, επειδή ήταν απλήρωτοι οι εργολάβοι. Παράλληλα μοιράζατε ανυπόστατες υποσχέσεις στον κόσμο ότι το έργο θα ήταν έτοιμο τον Σεπτέμβριο!!! Καταφέρατε κε Παπαχρήστου, να μπλοκάρετε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με «άστοχες και παράτυπες ενέργειές σας», όπως έχουν επί λέξει χαρακτηριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τον Δεκέμβριο του 2014, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή, επιλύσαμε τα προβλήματα που μας κληροδοτήσατε, υλοποιήσαμε τα έργα που μετά βίας ξεκινήσατε, απορροφήσαμε όλη την επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ ύψους περίπου 5 εκ. και καλύψαμε όλη την ιδία συμμετοχή που βάρυνε τη ΔΕΤΕΠΑ ύψους περίπου 2 εκ. χωρίς ΔΑΝΕΙΣΜΟ.
  3. Το 2016 μελετήσαμε και υλοποιήσαμε νέο έργο επεκτάσεων, προϋπολογισμού 1 εκ., εξολοκλήρου από κεφάλαια της επιχείρησης. Σήμερα, έχοντας καλύψει όλες τις ανωτέρω υποχρεώσεις, τα διαθέσιμα ποσά της ΔΕΤΕΠΑ ανέρχονται περίπου 2.600.000 €, για να συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.
  4. Το 2015, αμέσως μόλις αναλάβαμε, ωριμάσαμε από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ το έργο κατασκευής των μονάδων παραγωγής θερμικής ενέργειας των 30 ΜW, προϋπολογισμού 15,5 εκ. εξασφαλίζοντας όλα τα προ-απαιτούμενα για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του έργου (προμελέτη και μελέτη του έργου, έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), έγκριση ΡΑΕ, απόκτηση δικαιώματος χρήσης της έκτασης κτλ.), πέτυχαμε την έκδοση πρόσκλησης από το ΕΣΠΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το έργο μας, υποβάλαμε ταυτοχρόνως τον πλήρη φάκελο στο ΕΣΠΑ, λαμβάνοντας άμεσα έγκριση χρηματοδότησης, και σε χρόνο ρεκόρ δημοπρατήσαμε το έργο, όπου στις 2/10/2018 υπογράψαμε την σύμβαση με την ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

-Γιατί κε Παπαχρήστου για μια ακόμη φορά δεν πράξατε τίποτα από όλα τα ανωτέρω για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου, ενώ η οδηγία για τον περιορισμό της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου ήταν γνωστή από το 2011; (οδηγία 75/2010).

– Δεν είχατε στο ταμείο σας 100.000€ που κοστίζει μια μελέτη για ένα τέτοιο έργο; Ή ήσασταν τόσο πολύ απασχολημένοι με το σταματημένο έργο των επεκτάσεων;

Ωστόσο είχατε την ευκαιρία σαν Δημοτική Διοίκηση να προβείτε μεσώ του Δήμου σε σειρά απευθείας αναθέσεων μελετών για Τηλεθερμάνσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου, δίχως καμία λογική ακολουθία και δίχως καμία προοπτική υλοποίησης και χρηματοδότησης! Μοναδικό στόχο και πάλι δυστυχώς είχατε να μοιράσετε προεκλογικές υποσχέσεις, περιφερόμενοι σε όλα τα χωριά του Δήμου τάζοντας δήθεν Τηλεθέρμανση με βιομάζα, ενώ παράλληλα δεν κάνατε τίποτα για την ήδη υφιστάμενη τηλεθέρμανση, η οποία δεν διέθετε καμία εφεδρική μονάδα τροφοδοσίας!!

Εμείς τουλάχιστον δεσμευόμαστε ότι μόλις ανοίξει πρόσκληση από το ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση μικρών αυτονόμων Τηλεθερμάνσεων με βιομάζα, θα είμαστε οι πρώτοι που θα υλοποιήσουμε αντίστοιχο έργο σε ΕΝΑΝ οικισμό του Δήμου μας, υπεύθυνα, εμπεριστατωμένα και μεθοδικά, όπως έχουμε μάθει να λειτουργούμε και να εργαζόμαστε.

-Κε Παπαχρήστου θα μας απαντήσετε τελικά γιατί γενικώς ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ως έμμισθος πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ; Είχατε 2,5 εκ. ευρώ ταμείο, και δεν κάνατε καμία μελέτη, και ΚΑΜΙΑ προετοιμασία για την μελλοντική λειτουργία της Τ/Θ!!

ΦΥΣΙΚΑ:

Παρατηρείται δυστυχώς ότι οι εκλογικές αντιπαραθέσεις αιρετών, υποτιμούν τους συμπολίτες μας!

Να είστε σίγουρος κ. Παπαχρήστου ότι οι συμπολίτες μας βλέπουν και καταλαβαίνουν, ποιοι μιλούν με έργα και ποιοι είναι … για να είναι.

Τέλος είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας ΞΕΡΟΥΝ, ανεξάρτητα το τί λέτε και το τί γράφετε εσείς.

Και φυσικά…ΞΕΡΟΥΝ γιατί δεν παρευρεθήκατε στην υπογραφή αυτού του μεγάλου πρωτοποριακού έργου των λεβήτων, ενώ προσκληθήκατε.

 

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου
Κων/νος Θεοδωρίδης
Ο Προέδρος της ΔΕΤΕΠΑ
Ευθύμιος Χαριτίδης