- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η ανακοίνωση της αριστερής οργάνωσης LEVICA για το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος

Ως Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Φλώρινας, οργανώσαμε, πριν λίγο καιρό, κοινή εκδήλωση με την Οργάνωση LEVICA υπέρ της φιλίας των λαών και της ειρήνης στα Βαλκάνια. Η αντι-ιμπεριαλιστική & αντι-εθνικιστική εναντίωση στην συμφωνία των Πρεσπών διαπνέει το σύνολο της ανακοίνωσης. Μόνο τιμή και περηφάνια μπορούμε να νιώθουμε για τους Συντρόφους μας, ενώ αισθήματα δικαίωσης για την επιλογή μας να καλέσουμε ανθρώπους με αυτού του είδους τις απόψεις στην πόλη μας. Η στάση των συντρόφων, ΔΕΝ θυσιάζει τίποτα από την αξιοπρέπεια του μικρού γειτονικού λαού, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της κοινωνικής ανατροπής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της LEVICA

«Αγαπητοί πολίτες, μέλη της μακεδονικής εθνότητας,

Στις 30 Σεπτέμβρη, η Δημοκρατία της Μακεδονίας πέτυχε μια σημαντική νίκη εναντίον των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Μποϊκοτάροντας το απονομιμοποιημένο δημοψήφισμα για την αποδοχή της εκ φύσεως αντιδραστικής και σοβινιστικής Συμφωνίας των Πρεσπών και για είσοδο στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, οι πολίτες έδειξαν ότι δεν θα υποκύψουν στην αδικία και τις απειλές.

Αλλά στις 30 Σεπτέμβρη δεν κάνατε μποϊκοτάζ μόνο εσείς. Έκαναν μποϊκοτάζ και οι Αλβανοί, οι Ρομά, οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι, οι Τούρκοι, οι Βούλγαροι κι οι Βλάχοι. Τα μέλη όλων των εθνοτήτων της Δημοκρατίας, απείχαν από κοινού και αλληλέγγυα ενάντια στον κοινό εχθρό, επιδεικνύοντας πολιτική ωριμότητα που ξεπερνάει τις εθνικές διαφορές. Μια υπερεθνική ωριμότητα δίχως την οποία αυτή η νίκη δεν θα ήταν δυνατή. Μια υπερεθνική ωριμότητα την οποία υποτίμησε το καθεστώς και γι’ αυτό έχασε το δημοψήφισμα.

Αγαπητοί Μακεδόνες, μην ξεχνάτε ότι όταν το χρειαστήκατε, οι άλλες εθνότητες στάθηκαν μαζί σας. Μην το ξεχάσετε αυτό όταν σας γεννηθεί η ορμή να τους επιτεθείτε, να τους προσβάλλετε, να τους μειώσετε, να τους φερθείτε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Να θυμάστε την αλληλεγγύη τους.

Μην ξεχάσετε επίσης ότι υποστηριχτήκατε από ανθρώπους εκτός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι υπερασπίζονται το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση της Μακεδονίας κι οι οποίοι στο παρελθόν φυλακίστηκαν εξαιτίας του αγώνα τους για τα δικαιώματα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί απ’ τα Βαλκάνια υποστήριξαν τον αγώνα των πολιτών της Δημοκρατίας μας εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Μην ξεχάσετε να σταθείτε πλάι τους όταν ζητήσουν την υποστήριξή σας.

Ο αγώνας μας δεν είναι μεταξύ εθνοτήτων, ούτε μεταξύ εθνών. Ο αγώνας μας είναι ένας αγώνας εναντίον αυτών που μας εκμεταλλεύονται και μας διαιρούν ώστε να μην μπορούμε να παλέψουμε μαζί και ενωμένα. Ο αγώνας μας είναι ένας ταξικός αγώνας. Ο εθχρός μας δεν είναι ούτε οι Μακεδόνες, ούτε οι Αλβανοί, ούτε οι Ρομά, ούτε οι Έλληνες. Ο εχθρός μας είναι το ΝΑΤΟ, οι τράπεζες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα μεγάλα αφεντικά, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που δουλεύουν ενάντια στα συμφέροντά μας. Ο εθχρός μας είναι οι αντεργατικές πολιτικές που μας φτωχαίνουν, που μας αναγκάζουν να πεθαίνουμε για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Στις 30 Σεπτέμβρη, δείξαμε ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό. Αλλά η μάχη απέχει πολύ από το τέλος της. Αντιθέτως, μόλις αρχίζει και θα νικήσουμε μόνο αν σταθούμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και χωρίς αμοιβαίο μίσος, ενάντια στον κοινό μας εχθρό.

Μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα χτίσουμε έναν κόσμο στον οποίο θα είμαστε όλοι ισότιμοι.

Μια καλύτερη κοινωνία είναι δυνατή. Μια καλύτερη κοινωνία είναι αναγκαία».

Μετάφραση

Μιχαηλίδης Γιώργος