- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΝΟΔΕ Φλώρινας: Εκλογές τώρα!

Χθες βράδυ αποδείχθηκε ξανά ότι τη χώρα δυστυχώς την κυβερνά μια κυβέρνηση φαρσοκωμωδία. Ο κ. Κοτζιάς -που προφανώς εκφράζει τον άφωνο μέχρι στιγμής Αλ. Τσίπρα- υποστήριξε ότι η διαδικασία της κύρωσης πρέπει να προχωρήσει κανονικά χωρίς όμως να κρύβει τον τάχα προβληματισμό του για την μεγάλη αποχή. Ο κ. Καμμένος από την άλλη έσπευσε με τουιτ (γιατί έτσι αντιλαμβάνεται τον τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής) να χαρακτηρίσει άκυρη τη χθεσινή διαδικασία επιτιθέμενος μάλιστα στην Ν.Δ

Είναι σε όλους προφανές ότι η χώρα κυβερνάται από μια κυνική σύμπραξη ανθρώπων που αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον προτάσσοντας την παραμονή τους για λίγους ακόμη μήνες στις καρέκλες της εξουσίας. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, η οποία απορρίφθηκε. Το ξαναλέμε: θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ισχύσει η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

Το άλλο μισό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Καμμένος επιχειρεί για μια ακόμη φορά να μην αναλάβει τις αυτονόητες ευθύνες του. Είναι προκλητικά αντιφατικό να ισχυρίζεται από τη μία ότι η συμφωνία δεν έχει νομιμοποίηση και από την άλλη να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση η οποία θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς, όπως είπε χθες ο κ. Κοτζιάς. Τα πράγματα είναι απλά: Αν ο κ. Καμμένος δεν θέλει να προχωρήσει η συμφωνία, η λύση είναι μία: Να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση εδώ και τώρα. Να εμποδίσει την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων την οποία φαίνεται να ενθαρρύνει όχι μόνον ο κ. Ζάεφ αλλά και ο κ. Τσίπρας μέσω του κ. Κοτζιά, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αν δεν άρει την εμπιστοσύνη του ο κ. Καμμένος, απλά θα επιβεβαιώσει ότι η τάχα διαφωνία του με τον κ. Τσίπρα είναι προσυμφωνημένη για τα μάτια του κόσμου. Και φυσικά θα αποδειχθεί ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους είναι να μην αποχωριστούν τις καρέκλες τους για τους λίγους ακόμη μήνες που τους απομένουν ούτως ή άλλως.

Για την Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Δεν πρέπει να προχωρήσει η συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια. Διότι αν συμβεί θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στην χώρα μας να ζητήσει -πόσο μάλλον να υποχρεώσει- τη γειτονική μας χώρα να αλλάξει ξανά το Σύνταγμά της. Και μετά τη χθεσινή εξέλιξη οι κ. Τσίπρας και Καμμένος δεν μπορούν πλέον να διαφωνούν στα λόγια και στην πράξη να αφήνουν να δημιουργούνται τετελεσμένα που η χώρα μας δεν θα μπορεί να ανατρέψει.

Οφείλουν επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΝΟ.Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ