- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Προσοχή! Τηλεφωνική απάτη με δήθεν τροχαίο δυστύχημα στη Φλώρινα!

Απροκάλυπτα και πίσω από μία τηλεφωνική γραμμή (καλώντας με απόκρυψη) συνεχίζουν και στη Φλώρινα το έργο τους αδίστακτοι απατεώνες που προσπαθούν να ξεγελάσουν ανύποπτους συμπολίτες μας, και με το πρόσχημα ενός δήθεν σοβαρού περιστατικού στο οποίο εμπλέκεται δικός τους άνθρωπος, να υφαρπάξουν αρκετά μεγάλα ποσά.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που έφτασαν στη σελίδα μας, υπάρχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5-6 τέτοια τηλεφωνήματα σε πολίτες της Φλώρινας, στα οποία οι άγνωστοι ζητούν το ποσό των 5.000 ευρώ προκειμένου να βοηθήσουν το συγγενικό πρόσωπο των οικογενειών να ξεμπλέξει από το υποτιθέμενο δυστύχημα που έχει εμπλακεί. Μάλιστα, από το βάθος ακούγεται και μία γυναικεία φωνή που ζητά απελπισμένα βοήθεια, προκειμένου το όλο σκηνικό που στήνουν οι απατεώνες να γίνει πιο πειστικό.

Σε περίπτωση που δεχτείτε τέτοιου είδους τηλεφώνημα θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή. Πριν αποδεχθείτε αυτό που θα σας πουν, είναι αναγκαίο να επικοινωνήσετε με τους δικούς σας ανθρώπους και να έχετε την ενημέρωση από τους ίδιους για το αν αληθεύουν τα περιστατικά που σας αναφέρουν. Παράλληλα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα και με την Αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε καχύποπτοι για την πραγματικότητα γεγονότων, για τα οποία σας πληροφορούν άγνωστοι από το τηλέφωνο.