- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Την τοπική κοινότητα Σκλήθρου επισκέφτηκε ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης (pics)

Την τοπική κοινότητα Σκλήθρου του δήμου Αμυνταίου επισκέφτηκε την Κυριακή 30/09/2018 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης .

Ο κ. βουλευτής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιάννη Τσαφκόπουλο επισκέφτηκε τα καφενεία του χωριού και συνομίλησε με τους κατοίκους. Ο πρόεδρος και οι κάτοικοι συζήτησαν με τον κ. Βουλευτή για τα ζητήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητα τους και ζήτησαν τη συνδρομή του. Ο πρόεδρος ανέφερε στον βουλευτή το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει να κάνει με την χορήγηση καυσόξυλων στους κατοίκους του χωριού. Επίσης ο πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο δίκτυο ύδρευσης (αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων, στεγανοποίηση φρεατίων κ.α), τόνισε ότι είναι σε εκκρεμότητα το έργο για τον καθαρισμό του χειμάρρου του Σκλήθρου και ότι σχεδιάζεται η ολοκλήρωση του δίκτυο αποχέτευσης του χωριού μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» έτσι ώστε όλα τα λύματα να καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό.

Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τον ιερέα π. Δημήτριο Παυλίδη και τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας για την θερμή φιλοξενία και την ενημέρωση. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να μην έχουν χορηγηθεί καυσόξυλα στους κατοίκους ενώ βαδίζουμε στο χειμώνα και με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή να έχουν επιδεινωθεί και δεσμεύτηκε για την προώθηση και επίλυση των αιτημάτων των κατοίκων μέσα από παρεμβάσεις και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Επίσης ο κ. βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα αγροτικά ζητήματα για τις απορροφήσεις και την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η εξασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών μας και η ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων που αποτελούν βασική καλλιέργεια της κοινότητας (π.χ. πατάτα).

Οι επισκέψεις του κ. βουλευτή σε όλες τις τοπικές κοινότητες του νομού θα συνεχιστούν.