- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Άγχος, Φοβίες, Κρίσεις Πανικού: Σύμμαχοι ή Εχθροί μας;

Όποιος υποφέρει από φοβίες, άγχος και κρίσεις πανικού νιώθει την έντονη επιθυμία να ξεφορτωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα, καθώς και τις σκέψεις, τις φυσιολογικές αντιδράσεις και τις σωματικές αισθήσεις που τα συνοδεύουν. Από τη μια πλευρά αυτό είναι απολύτως κατανοητό και δικαιολογημένο, από την άλλη όμως, μπορεί να συμβάλλει περισσότερο στη διατήρηση ίσως και επιδείνωση των συμπτωμάτων, στην μεγιστοποίηση του άγχους και του πανικού και τελικά στην ανατροπή της καθημερινής φυσιολογικής λειτουργικότητας.

Στο εργαστήριο αυτό θα προσεγγίσουμε θεωρητικά και με βιωματικές ασκήσεις το φαινόμενο του άγχους, των κρίσεων πανικού και των φοβιών από τη σκοπιά της Συστημικής Οπτικής και της Στρατηγικής Θεραπείας.

Θεματικές ενότητες που θα μας απασχολήσουν:

Το εργαστήριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιζητά να αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται το άγχος του. Στόχος του εργαστηρίου είναι μια διαφορετική, πιο λειτουργική οπτική για το άγχος και την επίδραση του στην καθημερινότητα.

Στα βιωματικά σεμινάρια οι ομάδες λειτουργούν «μέσω του βιώματος» και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή του κάθε συμμετέχοντα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται τεχνικές (συζήτηση σε ζευγάρια, σε μικρές ομάδες, εκδραμάτιση ρόλων κλπ.) που βοηθούν στην ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας μέσα στην ομάδα.

Συντονίστρια: Παπακυριακού Μαρία, Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 1/12/2018, 15/12/2018, 12/1/2019, 26/1/2019

Τόπος: Αίθουσα Συλλόγου Μοναστηριωτών Φλώρινας (Ολυμπιάδος 2)

Ώρες: 6 – 8 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6932505983, 2385044814