- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ατομικές ανάγκες Δ.Δ Άνω Κλεινών

Πλέον έχει γίνει συνήθεια κάθε χρόνο να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο να φτάνουμε στον Νοέμβρη και οι κάτοικοι του χωριού μου, να μην έχουν παραλάβει ακόμη τα ξύλα για τις ανάγκες του χειμώνα.

Τα ερωτήματα φυσικά προς τους υπεύθυνους είναι τα ίδια κάθε φορά, αλλά εμπλουτίζονται κάθε χρονιά και με νεότερα και πιο ενδιαφέροντα τα οποία και θα αναφέρω στη συνέχεια.

Ας ξεκινήσω λοιπόν να προσπαθήσω να αναλύσω όσο γίνεται αυτό το χρόνιο, σοβαρό αλλά και περίεργο πλέον φαινόμενο που κάθε χρόνο ταλαιπωρεί τους κατοίκους του χωριού μου!

Το συνεργείο που ανέλαβε τη συγκεκριμένη δουλειά, εργάζεται από την άνοιξη και το καλοκαίρι τους βλέπαμε ακόμη εκεί, φτάνουμε λοιπόν στον μήνα Νοέμβρη και καταλαβαίνουμε πως η ποσότητα που κόπηκε δε φτάνει για όλους τους συγχωριανούς μας, με αποτέλεσμα τα χωρικά που είχαν πει πως θα τους δώσουν να είναι λιγότερα κι εδώ γεννάται το ερώτημα όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν δυνατό να κοπεί η ποσότητα που είχε αρχικά αποφασιστεί;

Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο αν αναλογιστεί κανείς πως ο Πάρεδρος του χωριού μας εισέπραξε από τους συγχωριανούς μου το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ για 20 χωρικά και τώρα τους δίνουν από 12 χωρικά, το περίεργο στην περίπτωση αυτή είναι το ότι ο Πάρεδρός μας σε κάποιους που ζήτησαν πίσω το υπόλοιπο από το προπληρωθέν ποσό, τους είπε πως δεν τους το δίνει και θα το κρατήσει για την επόμενη χρονιά! Θα το κρατήσει για την επόμενη χρονιά ή έδωσε το ποσό στον εργολάβο και τώρα δεν μπορεί να το πάρει πίσω;

Το πρόβλημα τελικά απ’ ότι μαθαίνουμε είναι το ότι ο εν λόγω εργολάβος που έχει αναλάβει την εργασία αυτή έχει προβλήματα με το ΙΚΑ, επειδή νομίζω πως ο Δήμαρχός μας γνώριζε για την κατάσταση του εργολάβου, πώς είναι δυνατόν να δίνει την εργασία αυτή σε άτομα που έχουν πρόβλημα με τη φορολογική τους ενημερότητα τη στιγμή μάλιστα που το ίδιο πρόβλημα είχαμε και πέρυσι με τον εργολάβο αυτόν;

Γιατί ο κ. Δήμαρχος δε δίνει τις ατομικές ανάγκες του χωριού μας στον Δασικό Συνεταιρισμό του χωριού μας ο οποίος μέχρι τώρα μας εξυπηρετούσε και τα ξύλα τα είχαμε στα σπίτια μας από την άνοιξη; Μήπως επειδή στις προηγούμενες εκλογές κάποιοι από αυτούς δεν τους ψήφισαν;

Πάντως χαριτολογώντας πρέπει να πω πως ο καλός Θεούλης αγαπά το Δήμαρχο και Πάρεδρό μας και γι’ αυτό το λόγο έχουμε καλοκαιρία και δε χαλά ο καιρός στη Φλώρινα!

Φανταστείτε πάντως πέρα από την πλάκα, τι θα γινόταν εάν εδώ κι ένα μήνα έπιαναν τα κρύα και τα χιόνια τη στιγμή που υπάρχουν στο χωριό μου ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν έχουν ξύλα σπίτι τους!

Τελειώνοντας ελπίζω κι εύχομαι το συγκεκριμένο πρόβλημα να λυθεί σύντομα, να μην επαναληφθεί και να γίνει οδηγός για την επόμενη χρονιά, γιατί ο χειμώνας της Φλώρινας δεν αστειεύεται και δεν περιμένει κανέναν!

Με εκτίμηση

Νάσος Στ. Παπαδάκης